Cine este atacatorul din Belgia

atacator atentat belgia
Foto:

Atacatorul din Belgia, care a omorât 3 persoane în această dimineață de marți, 29 mai, era originar din orașul Rochefort din Belgia și se numea Benjamin Herman, relatează publicația locală sudinfo.be și postul de televiziune RTBF.

Benjamin Herman, care a fost ucis de forțele de ordine, se născuse în anul 1982 și avea 36 de ani.

Potrivit presei belgiene, bărbatul ieșise din închisoare chiar ieri, 28 mai. El fusese încarcerat pentru mai multe infracțiuni precum furt și trafic de droguri. Nu le era cunoscut serviciilor anti-terorism, însă autoritățile știau că era un om instabil, marginal și violent.

Postul TV belgian a mai arătat că este posibil ca bărbatul să se fi radicalizat în timp ce se afla în închisoare.

Deși motivația bărbatului nu este complet clară, se pare că atacul ar fi de inspirație islamistă. Surse din poliție au declarat pentru presa locală din Belgia că bărbatul a fost auzit strigând „Allahu Akbar” („Dumnezeu e mare” în limba arabă).

Atentatul din Belgia – Ce s-a întâmplat

În dimineața zilei de marți, 29 mai, Benjamin Herman a atacat un polițist cu un cuțit aproape de o cafenea din centrul orașului Liege. A reușit să îi ia arma, iar apoi a deschis focul asupra forțelor de ordine, omorând doi polițiști. Apoi, el a împușcat și un bărbat care se afla într-o mașină din zonă.

În imaginile ajunse pe rețelele de socializare se vede cum mai mulți oameni aleargă speriați, încercând să se ascundă în timp ce din apropiere se aud sunete de gloanțe.

Belgia continuă să fie în alertă după atentatele teroriste din 2016 comise de Statul Islamic, când 32 de oameni au murit.

Atentat terorist în Belgia. Atacatorul a strigat „Allahu Akbar”

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.