Atac în tren în Germania, cu toporul. Martorii spun că atacatorul a strigat „Allahu akbar”

Un refugiat afgan adolescent înarmat cu un topor și cu un cuțit a rănit 4 persoane într-un tren care circula în sudul Germaniei. Atacatorul a fugit din tren, însă a fost urmărit și împușcat mortal de poliție, anunță BBC.

Trei persoane dintr-un grup din Hong Kong au fost rănite grav, iar una ușor. Atacul s-a produs în Wurzburg. Alte 14 persoane din tren se află în stare de șoc.

Potrivit presei chineze, răniții sunt un bărbat în vârstă de 62 de ani, soția lui de 58 de ani, fiica lor de 27 de ani și prietenul acesteia de 31 de ani.

Joachim Herrmann, ministrul de Interne bavarez, a declarat că atacatorul era un tânăr afgan refugiat în vârstă de 17 ani, care locuia în Ochsenfurt, un oraș afla în apropiere. Se pare că adolescentul a venit în Germania de unul singur.

Câțiva martori au declarat că l-au auzit strigând „Allahu akbar” („Dumnezeu e mare!”) în timpul atacului. Autoritățile au descoperit un steag al Statului Islamic în locuința sa.

Incidentul s-a petrecut aseară, în trenul care se deplasa între Treuchlingen și Wurzburg. Tânărul i-a atacat pe călători la scurt timp după ce trenul a a ajuns în Wurzburg.

Un localnic a declarat agenției de presă DPA că vagonul unde s-a petrecut atacul „arăta ca un abator”.

În luna mai, un bărbat care ar fi strigat „Allahu akbar” a omorât un bărbat și a rănit alți 3 cu un cuțit, într-o stație de tren din apropiere de Munchen, Germania. Ulterior, bărbatul a fost trimis la un spital de psihiatrie, iar autoritățile au anunțat că nu au descoperit nicio legătură cu extremismul islamist.

Recomandările editorilor GreatNews:

Atentatul din Nisa. O româncă dată dispărută a fost găsită
Cine este autorul atentatului din Franța. Martor: „I-am văzut fața. Părea să se distreze”
Detaliile puciului din Turcia. Cum a fost salvat Erdogan de un telefon

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.