Atac armat în Texas. 26 de oameni au fost uciși

Captură Twitter
Captură Twitter

Un bărbat a deschis focul, duminică, într-o biserică baptistă din Sutherland Spring, Texas. Deocamdată, autoritățile nu au precizat un număr exact al victimelor, însă presa de peste Ocean spune că ar fi vorba de 26 de oameni uciși și 20 de răniți.

Potrivit unui martor, citat de presă, printre victime se află și un copil de doar doi ani. De asemenea, fiica pastorului, în vârstă de 14 ani, este printre persoanele ucise.

Atacatorul ar fi un tânăr alb, în vârstă de 26 de ani, identificat ca fiind Patrick Kelley, potrivit unor surse CNN. Deocamdată nu este clar motivul pentru care acesta ar fi comis atacul. Urmărit de poliție, acesta a murit la scurt timp după ce a comis asaltul. Nu se știe dacă a fost ucis de autorități sau și-a luat viața. Era îmbrăcat în negru și purta o vestă antiglonț.

După ce a deschis focul în timpul slujbei religioase, a fost înfruntat cu arma de un localnic. Potrivit presei american, atacatorul ar fi fost militar în Forțele Aeriene, însă a fost concediat după ce a fost judecat de curtea marțială, în 2014. A fost atunci acuzat că și-a agresat familia. Locuia la periferia orașului San Antonio, la circa 50 de kilometri de locul atacului.

Președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, care se află într-o vizită în Japonia, a catalogat atacul drept „oribil” și un „act diabolic”.

Tragedia din Texas vine la doar câteva zile după atentatul terorist din New York, unde un uzbec a intrat cu o camionetă pe o pistă de bicicliști și a ucis opt persoane și a rănit alte 11. Atacul a fost revendicat de ISIS.

Nu este primul atac într-o biserică, în istoria recentă a Statelor Unite. În luna iunie a anului 2015, Dylann Roof, un partizan al supremației albe, a ucis nouă enoriași în Biserica Metodistă Emanuel din Charleston, în Carolina de Sud, simbol al luptei negrilor contra sclaviei. Instanța a decis, în ianuarie, pedeapsa capitală.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.