Atac armat în SUA, într-un lăcaș de cult. 11 oameni au murit

atac armat sinagoga sua

Foto: BBC / Captură YouTube

11 peroane au murit după ce un bărbat a deschis focul într-o sinagogă din Pittsburg, statul Pennsylvania, SUA. Bărbatul a fost arestat, anunță BBC.

Este cel mai grav atac antisemitic din istoria recentă a Statelor Unite.

Robert Bowers, în vârstă de 46 de ani, este bărbatul acuzat că a deschis focul în sinagoga Arborele Vieții în timpul slujbei de Sabat.

Pentru crimele sale, Robert Bowers ar putea fi condamnat la moarte.

Alte 6 persoane, printre care și 4 polițiști, au fost rănite în timpul atacului. Președintele Donald Trump a spus că atacul este „un act îngrozitor de crimă în masă”.

Potrivit martorilor, Robert Bowers a intrat în sinagoga sâmbătă dimineața, în jur de ora 10.00 (ora locală), având asupra sa o pușcă și 3 pistoale. A ucis 11 oameni, iar apoi a ieșit din clădire, unde s-a întâlnit cu forțele SWAT.

După un schimb de focuri, bărbatul s-a predat. Și el a fost rănit, iar acum este tratat la spital. Atacul a avut o durată de aproximativ 20 de minute.

Potrivit presei, în momentul în care a început să tragă în oameni, Bowers a strigat: „Toți evreii trebuie să moară”.

Scena crimei era „îngrozitoare”, a declarat un oficial din Pittsburg responsabil de siguranța publică, și a adăugat: „Este una dintre cele mai îngrozitoare pe care le-am văzut, și am lucrat la câteva anchete unde am văzut avioane prăbușite”.

Un agent FBI a declarat într-o conferință de presă că bărbatul nu era cunoscut autorităților înainte de acest atac.

Robert Bowers, bărbatul suspectat că a comis atacul. Foto: BBC

https://www.youtube.com/watch?v=Ki5DhmV-Lv4


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version