Atac armat în SUA. 5 oameni au fost uciși, alți 21 sunt răniți

atac armat sua
Foto: Captură YouTube

Cinci oameni au murit împușcați și mulți alții au fost răniți, după ce un bărbat a început să tragă pe stradă în Texas, Statele Unite ale Americii, anunță BBC.

Este al doilea atac armat din statul Texas din ultima lună.

Primul care a fost împușcat a fost un polițist care a oprit mașina atacatorului între orașele Midland și Odessa.

Apoi, bărbatul a împușcat mulți șoferi și trecători. La un moment dat și-a abandonat mașina, a furat un camion al poștei și a continuat să atace oamenii care îi ieșeau în cale.

Atacatorul, care avea în jur de 35 de ani, a fost împușcat mortal de poliție într-un complex cinematografic. Deocamdată nu se cunosc motivele atacului.

21 de persoane au fost rănite. Unele dintre ele au suferit tăieturi în momentul în care geamurile mașinilor au fost sparte de gloanțe.

Printre răniți se află și un adolescent de 17 ani care a fost lovit în față de un fragment de glonț. Alți 7 pacienți sunt internați în stare gravă, mai notează BBC.

Poliția a anunțat că atacul a început sâmbătă, la ora locală 15.00, după ce doi polițiști l-au tras pe dreapta pe atacator. Atunci șoferul a deschis focul asupra polițiștilor și a fugit. Ulterior, el a tras asupra oamenilor pe care i-a întâlnit.

În urmă cu o lună, 22 de oameni au fost uciși de un bărbat în El Paso, Texas.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.