Atac armat în Olanda. Un bărbat a deschis focul într-un tramvai

FOTO: Yelle Tieleman/Twitter
FOTO: Yelle Tieleman/Twitter

16:30. Primarul din Utrecht a anunțat că cel puțin trei persoane au murit, iar alte nouă au fost rănite.

„Poliția și procurorii caută să vadă ce s-a întâmplat cu exactitate. Ce se știe acum este că a fost un atac armat asupra unor oameni care stăteau într-un tramvai în Utrecht, că au fost răniți și posibil mai mulți morți”, a spus Rutte.

Potrivit poliției, în incident este implicat un bărbat de 37 de ani, născut în Turcia. Poliția i-a avertizat pe oameni să se ferească de Gökman Tanis, 37 de ani, de origine turcă, și să alerteze imediat autoritățile dacă îl văd. Poliția a publicat și o poză cu acesta, pe twitter.

Mai multe persoane au fost rănite într-un atac armat care a avut loc în orașul olandez Utrecht, potrivit Reuters. Potrivit martorilor, o persoană a deschis focul într-un tramvai. Poliția spune că ar putea fi vorba despre un atac de natură teroristă.

Potrivit presei olandeze, mai multe persoane au fost rănite și ar exista un decedat.

Atacul a avut loc în zona Oktoberplein. Poliția a fost alertată la ora locală 10:45, potrivit unui anunț făcut de oamenii legii pe Twitter. Zona stației de tramvai este izolată, iar accesul în zonă este blocat.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.