Atac armat în Germania. Două persoane au fost ucise

poliția germană

Foto: reportyorym / pixabay.com

Două persoane au fost ucise într-un atac armat care a avut loc în orașul Halle din Germania, iar altele au fost rănite, anunță BBC.

Deocamdată se știe că un bărbat a fost ucis la un restaurant turcesc. Și o femeie și-a pierdut viața în atac, dar deocamdată nu se cunoaște locul exact.

Poliția a anunțat că un atacator a fost arestat, însă se crede că alții au fugit cu o mașină.

Se pare că au existat 3 incidente: unul la un local turcesc unde se vindea kebab, unul la o sinagogă din Halle și un al treilea în Landsberg, localitate afată la 15 kilometri est de Halle. Nu se știe deocamdată dacă există vreo legătură între atacuri.

Ce s-a întâmplat la localul turcesc?

Martorii au relatat că atacatorul era îmbrăcat în haine militare și avea asupra sa mai multe arme.

Un martor a povestit pentru un post de televiziune german că bărbatul îmbrăcat în camuflaj militar a deschis focul asupra persoanelor din local.

„Bărbatul a venit la magazin, a aruncat ceva ca un fel de grenadă, nu a explodat, iar apoi a început să tragă cu o armă de asalt. Cred că bărbatul din spatele meu a murit … Eu m-am ascuns în toaletă”, a spus martorul.

Poliția a anunțat că un bărbat a murit în atacul de la restaurantul turcesc.

Atacatorul a fugit într-o mașină, dar a fost prins la ieșirea din Halle.

Ce s-a întâmplat la sinagogă?

Presa germană relatează că s-au tras focuri și lângă o sinagogă din Halle.

Un suspect a încercat să intre în sinagogă, a povestit pentru „Der Spiegel” Max Privorotzki, lider al comunității evreiești din oraș. El a mai spus că în lăcașul de cult se aflau 70-80 de oameni.

Un martor a povestit că atacatorul, care era îmbrăcat ca un polițist și era înarmat, a aruncat o bombă cu benzină sau o grenadă peste zidul unui cimitir.

Atacul vine chiar de Yom Kippur, cea mai sfântă zi din calendarul evreiesc.

După atac, poliția i-a sfătuit pe locuitori să stea în case.

„Au fost trase mai multe focuri de armă. Fiți vigilenți. Facem cercetări în Halle și stabilizăm situația”, a anunțat pe Twitter poliția din Halle, potrivit CNN.

Foto: reportyorym / pixabay.com


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version