Atac armat în Germania. Două persoane au fost ucise

poliția germană
Foto: reportyorym / pixabay.com

Două persoane au fost ucise într-un atac armat care a avut loc în orașul Halle din Germania, iar altele au fost rănite, anunță BBC.

Deocamdată se știe că un bărbat a fost ucis la un restaurant turcesc. Și o femeie și-a pierdut viața în atac, dar deocamdată nu se cunoaște locul exact.

Poliția a anunțat că un atacator a fost arestat, însă se crede că alții au fugit cu o mașină.

Se pare că au existat 3 incidente: unul la un local turcesc unde se vindea kebab, unul la o sinagogă din Halle și un al treilea în Landsberg, localitate afată la 15 kilometri est de Halle. Nu se știe deocamdată dacă există vreo legătură între atacuri.

Ce s-a întâmplat la localul turcesc?

Martorii au relatat că atacatorul era îmbrăcat în haine militare și avea asupra sa mai multe arme.

Un martor a povestit pentru un post de televiziune german că bărbatul îmbrăcat în camuflaj militar a deschis focul asupra persoanelor din local.

„Bărbatul a venit la magazin, a aruncat ceva ca un fel de grenadă, nu a explodat, iar apoi a început să tragă cu o armă de asalt. Cred că bărbatul din spatele meu a murit … Eu m-am ascuns în toaletă”, a spus martorul.

Poliția a anunțat că un bărbat a murit în atacul de la restaurantul turcesc.

Atacatorul a fugit într-o mașină, dar a fost prins la ieșirea din Halle.

Ce s-a întâmplat la sinagogă?

Presa germană relatează că s-au tras focuri și lângă o sinagogă din Halle.

Un suspect a încercat să intre în sinagogă, a povestit pentru „Der Spiegel” Max Privorotzki, lider al comunității evreiești din oraș. El a mai spus că în lăcașul de cult se aflau 70-80 de oameni.

Un martor a povestit că atacatorul, care era îmbrăcat ca un polițist și era înarmat, a aruncat o bombă cu benzină sau o grenadă peste zidul unui cimitir.

Atacul vine chiar de Yom Kippur, cea mai sfântă zi din calendarul evreiesc.

După atac, poliția i-a sfătuit pe locuitori să stea în case.

„Au fost trase mai multe focuri de armă. Fiți vigilenți. Facem cercetări în Halle și stabilizăm situația”, a anunțat pe Twitter poliția din Halle, potrivit CNN.

Foto: reportyorym / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.