Atac armat în centrul Parisului

1:05. Potrivit jurnaliștilor de la AFP, Stat Islamic a revendicat atacul terorist.

00:45. Președintele Franței a declarat că „atacul a fost terorist”.

00:34. Președintele SUA Donald Trump a declarat despre atacul armat din Franța că „se pare că a fost un atentat terorist”. Trump a transmis condoleanțe francezilor.

00:15. Politia a emis un mandat de arestare pentru un al doilea suspect în atacul din Paris, potrivit unui document obținut de Reuters. În document se precizează că individul a sosit în Franța cu trenul, din Belgia.

23:49. Unii martori spun că ar mai fi fost o persoană în mașină cu atacatorul și a fugit imediat după împușcături. Însă polițiștii nu au confirmat deocamdată acest lucru.

Un bărbat neidentificat a deschis focul pe bulevardul parizian Champs-Elysees. Trei polițiști au fost răniți, iar unul dintre ei a decedat. Atacatorul a fost ucis, iar autoritățile franceze nu exclud varianta unui atac terorist.

Potrivit presei franceze, polițiștii sunt deja acasă la cel care a deschis focul și există informații că acesta ar fi anunțat și pe o rețea de socializare că vrea să „ucidă polițiști”.

Premierul Bernard Cazeneuve va merge la Palatul Elysée, cel mai probabil pentru o reuniune de criză convocată de președintele Francois Hollande.

Potrivit Le Monde, atacatorul s-ar fi dat jos dintr-un automobil și a deschis focul, cu o armă semiautomată, asupra mașinii în care se aflau polițiștii.

O purtătoare de cuvânt a poliţiei, Johanna Primevert, a declarat că atacatorul i-a vizat pe poliţiştii care păzeau o zonă din apropierea staţiei de metrou Franklin Roosevelt, o zonă populară în rândul turiştilor.

Bulevardul Champs-Elysées este blocat și poliția recomandă pe Twitter să se evite sectorul respectiv. Stațile de metrou George V, Franklin Roosevelt și Champs-Elysees-Clemenceau au fost închise în urma schimbului de focuri.

Atacul are loc cu trei zile înainte de primul tur al alegerilor prezidențiale.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.