AstraZeneca ar putea testa combinarea vaccinului său cu cel rusesc, Sputnik V

FOTO: Dimhou/Pixabay.com
FOTO: Dimhou/Pixabay.com

Compania AstraZeneca din Marea Britanie ar putea testa combinarea vaccinului său experimental anti-COVID cu vaccinul rusesc Sputnik V, relatează Reuters.

Potrivit cercetătorilor ruși, această combinare ar putea crește foarte mult eficiența vaccinului AstraZeneca.

Luna trecută, dezvoltatorii vaccinului Sputnik V au sugerat pe Twitter că AstraZeneca ar putea încerca această combinare.

„Creatorii Sputnik V sunt bucuroși să împartă unul dintre cei doi vectori umani adenovirali ai săi cu AstraZeneca pentru a crește eficiența vaccinului AstraZeneca. Folosirea a doi vectori diferiți pentru două injectări ale vaccinului va duce la o mai mare eficiență decât dacă s-ar folosi același vector pentru administrarea ambelor doze”, au anunțat cercetătorii ruși pe 23 noiembrie.

Într-un comunicat de presă transmis azi, AstraZeneca a anunțat că analizează modul în care ar putea fi combinate diferite vaccinuri. De asemenea, compania a transmis că, în curând, va începe să exploreze alături de Institutul Gamaleya din Rusia, care a dezvoltat vaccinul Sputnik V, dacă două vaccinuri pentru răcelile comune pot fi combinate cu succes.

Datele publicate în această săptămână într-un jurnal științific au arătat că vaccinul AstraZeneca, dezvoltat în parteneriat cu Universitatea Oxford, are o eficiență de aproximativ 70,4%.

Rusia susține că vaccinul Sputnik V are o eficiență de 92%.

„Oferta noastră arată puterea tehnologiei Sputnik V și disponibilitatea și dorința noastră de a fi parteneri cu alți dezvoltatori de vaccinuri pentru a lupta împreună împotriva COVID”, a declarat un oficial rus.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.