Astra își continuă aventura europeană. Cine va fi următorul adversar al giurgiuvenilor?

Marius Șumudică a făcut adevărate minuni cu Astra în Europa (Foto: afcastragiurgiu.ro)
Marius Șumudică a făcut adevărate minuni cu Astra în Europa (Foto: afcastragiurgiu.ro)

Astra Giurgiu, campioana României, s-a calificat în sezonul de primăvară al Ligii Europa, după remiză fără goluri cu AS Roma, de joi seară.

Echipa antrenată de Marius Șumudică a profitat de pasul greșit făcut de Austria Viena la Plzen, unde a cedat cu 3-2, după ce a condus cu 2-0, și s-a calificat între cele mai bune 32 de echipe ale competiției.

Astra a încheiat grupa cu 8 puncte și își va afla astăzi adversara din faza următoare a Ligii Europa.

Pe lista posibilelor oponente sunt câteva nume mari ale fotbalului european, precum fostele câștigătoare de competiții continentale Ajax Amsterdam, Șahtior Donețk, Zenit Sankt Petersburg, Fiorentina, Schalke 04 sau Tottenham Hotspur.

Giurgiuvenii pot da piept și cu turcii de la Beșiktaș, Fenerbahce și Osmanlispor, cu francezii de la Lyon și Saint Etienne, cu bascii de la Athletic Bilbao, cu Sparta Praga (Cehia), Apoel Nicosia (Cipru) sau FC Copenhaga (Danemarca). Tragerea la sorți are loc astăzi.

Meciul tur al 16-imilor Europa League va avea loc pe 16 februarie, în timp ce returul se va disputa pe 23 februarie. Primul meci va avea loc pe terenul echipei considerată outsider: Astra va juca mai întâi pe teren propriu.

Marius Șumudică a anunțat că se va despărți de Astra în această iarnă. Giurgiuvenii îl vor pierde și pe atacantul Denis Alibec, acontat deja de Steaua.

Astra, care nu este pe loc de play-off în Liga 1, a reușit câteva meciuri excelente în acest sezon al cupelor europene, reușind să câștige în deplasare cu West Ham United, Viktoria Plzen și Austria Viena.

Steaua București, cealaltă reprezentantă a României în Liga Europa, a ratat calificarea în ”primăvară”, după ce a pierdut în Spania, cu Villarreal, scor 1-2. Dacă ar fi reușit un 2-2, ”roș-albaștrii” ar fi mers și ei în faza următoare.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.