Aspiratoarele care îți șterg geamurile și îți spală covoarele

FOTO: jarmoluk/Pixabay.com
FOTO: jarmoluk/Pixabay.com

Aspiratoarele au ținut pasul cu tehnologia și au evoluat. Puteți alege acum fie un aspirator multifuncțional, fie unul dezvoltat să facă foarte precis o anumită operațiune. Avem acum, printre altele, modele de aspiratoare fără sac, cu apă, dar și modele verticale, cu baterie, care se încarcă și nu au nevoie de fir.

Sunt și modele de mai multe dimensiuni. Dacă vorbim de mobilitate, putem să ne referim, de exemplu, și la un aspirator de mână, mai mic, care ne poate ajuta să strângem rapid firimiturile de pe masă sau să ajungem în locuri mai greu accesibile.

Însă nu trebuie să ne limităm la ideea că aspiratoarele de ultimă generație sunt utile doar să aspire.

De exemplu, există acum și un aspirator care vă ajută să ștergeți geamurile eficient. Karcher WV2, de exemplu, reprezintă o combinație inteligentă între o sticlă cu pulverizator și o lavetă de microfibră de ștergere, având și funcție de aspirare.

Este la îndemână, ergonomic, și se alimentează cu un acumulator. Curățarea geamurilor este foarte igienică pentru că elimină contactul direct cu apa murdară. De asemenea, are o duză suplimentară îngustă prin care poate ajunge în locurile mici sau în cele greu accesibile.

De asemenea, cei care vor să facă o curățenie rapidă, într-o singură operațiune, pot alege un aspirator multifuncțional. Sunt modele care au funcție de spălare și pot curăța cu apă foarte eficient covoarele și pardoselile, dar și tapițeriile. Le puteți folosi și la curățarea scărilor cu acoperire textilă, a saltelelor, draperiilor de perete sau scaunelor auto.

Cu astfel de aspiratoare, care nu sunt cu mult mai scumpe de cele clasice, care doar aspiră praful, puteți face nu doar curățenie, ci și economii serioase. Nu mai trebuie să mergeți la curățătorie, nu mai aveți nevoie de mop și vă ajută să faceți și economie de apă.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.