Aspecte de care trebuie să ții cont pentru a crește valoarea locuinței tale

Foto: Pexels.com

Amenajarea locuinței noi sau renovarea celei în care locuiești deja este o necesitate, dar, poate fi și o oportunitate de investiție. Dacă ai achiziționat un apartament pe care vrei să-l modernizezi înainte de vânzare, dar și dacă vrei să ții cont de valoarea pe care locuința ta o va avea pe viitor, trebuie să iei în considerare câteva aspecte. 

De la tehnologie, la detalii de calitate, casele și apartamentele care vor avea succes pe piața imobiliară trebuie să ofere ceva în plus cumpărătorilor tineri. Pentru că o nouă generație care își întemeiază familii și se așază la casa ei vine rapid din urmă, fii cu un pas în față și asigură-te că ții cont de următoarele lucruri:

Eficiență energetică ridicată

Locuințele moderne se bazează pe un consum redus de energie și soluții inovatoare. De la becuri economice de calitate, la electrocasnice din gamele de top în ceea ce privește eficiența energetică, trebuie să le ai pe toate, dacă vrei să ai succes când vinzi apartamentul. Mai mult decât atât, în perioada în care vei locui în acesta, te vei putea bucura de facturi reduse la utilități, dar și de casa ta cu viziune spre viitor. De exemplu, poți opta pentru centrale murale, dacă îți dorești să te bucuri de randament foarte ridicat în ceea ce privește încălzirea apei și a caloriferelor.

 

Automatizarea sistemelor din casă poate avea un efect semnificativ asupra consumului de energie și este necesară în orice locuință smart. Senzorii wireless care pot activa și dezactiva sistemele de încălzire, răcire sau instalația electrică vor interacționa diferit în viitor și vor putea controla instalațiile astfel încât să reduci consumul de energie. Chiar și prizele sau prelungitoarele care opresc alimentarea unui device atunci când este încărcat sunt mici accesorii care vor influența pozitiv factura de curent și vor defini casa viitorului.

Soluții prietenoase cu mediul

Soluțiile sustenabile sunt principalele aspecte care caracterizează locuințele viitorului. Casele pot deveni cu ușurință autonome prin câteva modificări precum adăugarea panourilor solare și izolarea cu materiale prietenoase cu mediul. Investiția pentru astfel de tehnologii se va dovedi inspirată, deoarece vei cheltui mai puțin pe energia folosită în casă pe termen lung, valoarea locuinței tale va crește semnificativ și vei putea face parte din categoria cetățenilor activ preocupați de problemele legate de mediu. 

În acest fel, poți schimba ștafeta când vine vorba de interesele de pe piața imobiliară. Dacă, până acum, casele mari, impunătoare și elegante aveau un avantaj la vânzare, generațiile tinere vor căuta tehnologii moderne, case autonome și sisteme care le fac tuturor viața mai ușoară. Pentru a instala panouri fotovoltaice, te poți interesa de programele de subvenție derulate de statul român, care urmăresc să-i sprijine pe cei dornici să instaleze panouri solare acasă.

Apropiere față de natură

Acum, nu doar casele pot beneficia de apropierea față de natură cu ajutorul grădinilor sau al curților mari ori datorită localizării periferice. Tot mai mulți arhitecți pun accent pe clădiri de blocuri din mediul urban, care necesită o atenție specială la capitolul elementelor naturale. De la grădinile verticale, la plantele care fac parte din decorul balconului sau grădinile urbane, toate acestea devin necesități pentru locuitorii blocurilor din viitor. 

De asemnea, complexele rezidențiale urmează un nou concept și se mută la periferiile orașului, la granița dintre aglomerația urbană și întoarcerea în natură. De aceea, poți investi într-un apartament situat într-o astfel de zonă, mai ales dacă urmărești să pui la punct o locuință potrivită pentru cuplurile tinere care vor să-și crească copiii nici prea departe de oraș, dar nici în zone sufocate de trafic și poluare.

Fă un plan pentru felul în care vrei să-ți folosești investiția în viitor și alege cele mai moderne soluții pentru locuința pe care urmează să o amenajezi sau pentru cea pe care o renovezi. Schimbările radicale te pot costa mult, dar, pe termen lung, vei avea doar de câștigat.

Sursa foto: pexels.com

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.