Asociație a românilor din diaspora: PSD ne consideră acum niște fantome

Liviu Dragnea FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews
Liviu Dragnea FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews

Federația asociațiilor de români din Europa (FADERE) critică declarațiile liderului PSD, Liviu Dragnea, pe care le-a făcut după alegerile locale.

Liderul PSD a fost întrebat luni ce părere are despre prezența scăzută la vot de la alegerile locale.

„Dacă discutăm prezența la vot luând în calcul și fantomele, prezența a fost mică. Dacă luăm în calcul prezența la vot reală, din românii care trăiesc în România, prezența a fost mai mare. Dacă am calcula prezența la vot dintre cei care trăiesc efectiv în țară, cred că ne ducem efectiv la 60%. În București, cred că sărim de 40%, trecem peste 45%”, a declarat Liviu Dragnea, potrivit ziare.com.

Rugat să lămurească expresia legată de „fantome”, Dragnea a precizat: „A fost o figura de stil, am spus-o în 2012 când s-a calculat cvorumul la referendum. Cvorumul s-a calculat luând în calcul și românii care nu trăiesc efectiv în România”.

Reprezentanții FADERE consideră declarațiile lui Liviu Dragnea jihnitoare la adresa românilor din diaspora.

„Observăm că în timp ce liderul PSD ne vede ca pe niște fantome, banii trimişi în ţară de către noi îi cheltuieşte cu mare sete”, susţine FADERE într-un comunicat de presă, adăugând faptul că lunar, românii din diaspora trimit în familiilor sau investesc în România în jur de 400 de milioane de euro, iar pentru banii repectiv se plătesc impozite.

„Putem înţelege ca liderii de stânga să mai scape câte o declaraţie răutăcioasă la adresa românilor din afară, atunci când pierd alegerile prezidenţiale. Faptul că şi în momentele lor de euforie ne jignesc, demonstrează că nu îşi mai pot ascunde ura faţă de noi şi că am devenit o adevărată obsesie pentru Partidul Social Democrat”, continuă FADERE.

„Domnului Dagnea îi place să vorbească despre modernizare şi îndepărtarea socialiştilor de trecut, dar adevărul e că se comportă mai abject decât vechii comunişti. Dat fiind şi motivul condamnării sale definitive de către justiţie, e de înţeles însă că domniei sale îi plac morţii şi fantomele care votează cu PSD”, a declarat preşedintele federaţiei, Daniel Tecu.

FADERE mai amintește într-un comunicat de presă și de declaraţiile fostului ministru al Transporturilor Ioan Rus (PSD) din iunie 2015. Rus a afirmat într-o emisiune televizată că românii din diaspora lucrează pe circa 1.500 de euro, iar „de banii ăştia copiii se fac golani acasă şi nevasta-să curvă”.

giphy