Artiști români pentru Ucraina, concert caritabil la Teatrul Excelsior

Foto: Schimbul 3/arhivă personală Carmen Târnoveanu
Foto: Schimbul 3/arhivă personală Carmen Târnoveanu

Schimbul 3 by Adrian Ordean va susține un concert caritabil, miercuri, 16 martie, de la ora 20.00, la Teatrul Excelsior din București. Spectacolul  „Artiști români pentru Ucraina” este un eveniment organizat la inițiativa prezentatoarei TVR, Carmen Târnoveanu.

Concertul, la care se poate intra pe baza unei donații minime de 100 de lei, deschide seria de spectacole pe care Carmen Târnoveanu, într-un demers personal pro bono, își propune să le desfășoare în perioada următoare, pentru a ajuta victimele războiului și refugiații din Ucraina.

„Această campanie a fost pusă pe picioare într-un timp foarte scurt și asta datorită tuturor celor implicați, care, imediat ce i-am contactat, nu doar că au răspuns afirmativ, dar au rămas lângă mine până am găsit soluții pentru toate situațiile care se impun într-o astfel de poveste, poveste de fapte bune”, a declarat Carmen Târnoveanu, la campania căreia s-a alăturat și Fundația World Wision România.

Organizatorii își propun ca, din banii strânși din donațiile participanților la spectacolele caritabile, să achiziționeze unul sau mai multe containere modulare de locuit, pentru cei care au fugit din calea razboiului și s-au refugiat în România. Costul unui astfel de container este de aproximativ 10. 000 de euro, în funcție de caracteristici.

Trupa Schimbul 3 by Adrian Ordean s-a alăturat acestui demers caritabil, iar la concert va interpreta piesele compuse de Adrian Ordean de-a lungul timpului. Schimbul 3 a fost înființată în 1996, dupa plecarea lui Adrian Ordean și a lui Leo Iorga din trupa Compact.

Jurnalist GreatNews, debutat în presa scrisă în 2003, pentru publicații precum Opinia Studențească, Elle, Evenimentul Zilei sau Dilema Veche. Crede că jurnalismul practicat cu integritate este cea mai frumoasă meserie din lume.