Arșinel și soția sa, la spital cu COVID-19. S-au vaccinat în urmă cu două luni

FOTO: Captură Youtube

Actorul Alexandru Arșinel, în vârstă de 81 de ani, și soția lui, Marilena, au fost internați la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din Capitală, după ce au fost confirmați cu COVID-19. Cei doi s-au vaccinat împotriva coronavirusului în urmă cu două luni.

Arșinel, care este și director al Teatrului „Constantin Tănase”, a spus că a făcut ambele doze de vaccin și e la spital de aproximativ cinci zile. Arșinel a fost supus în 2017 unei intervenții în urma unui infarct, iar în 2013 a trecut printr-un transplant de rinichi. Operația a avut loc la Institutul de Urologie și Transplant Renal din Cluj, condus la acea vreme de medicul Mihai Lucan.

Arșinel a primit codul CUIANT (codul de înregistrare în Registrul Național de Transplant) pe data de 28 august 2013, iar în aceeași zi a făcut transplant de rinichi, declara deputatul USR Emanuel Ungureanu, denunțătorul medicului Mihai Lucan la DIICOT.

Te poți infecta după ce te-ai vaccinat?

Vaccinurile folosite în România pentru imunizarea împotriva COVID-19 au o eficiență de peste 70%. În urmă cu o săptămână, MedLife a anunțat finalizarea primei etape a studiului privind răspunsul imun al organismului în urma vaccinării împotriva COVID-19, prin determinarea titrului de anticorpi specifici IgG anti-Spike. Concluziile au la bază un eșantion de 889 de persoane, cu vârste cuprinse între 20 și 70 ani, alese în mod aleatoriu din rândul personalului medical și auxiliar al companiei, din toate regiunile țării. Rezultatele sunt reprezentantive pentru segmentul de populație din România, rezidentă în mediul urban, care s-a vaccinat cu Pfizer BioNTech.

Vaccinurile Pfizer studiate sunt sigure și eficiente. 99,7% din persoanele care au participat în studiu au dezvoltat anticorpi neutralizanți cu valori mai mari de 80 AU/ml[1] la 8-15 zile de la rapel. Doar pentru 0,3% din participanții la studiu, titrul de anticorpi după rapel nu depășește această valoare.

Post-vaccinare, riscul de infectare este foarte mic. Doar 1 din 10 persoane care au intrat în contact direct cu o persoană infectată a făcut boala, și au declarat, fără excepție, o formă ușoară sau medie, fără semne de pneumonie.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.