Armata Ucrainei transmite că a ucis 3.500 de soldați ruși și a distrus 536 de blindate, 102 tancuri, 14 avioane și 8 elicoptere rusești

armata ucraineană
Soldat ucrainean. Foto: www.mil.gov.ua

Statul Major al Armatei Ucrainei susținte într-un comunicat de presă transmis sâmbătă dimineață că a ucis 3.500 de soldați ruși și a luat prizonieri alți 200.

De asemenea, Armata Ucrainei mai susține că a distrus și: 102 tancuri, 536 de blindate de luptă, 14 avioane, 8 elicoptere, 15 tunuri și 1 sistem de apărare antieriană Buk.

Sâmbătă, a treia a războiului din Ucraina, a început cu lupte grele pe străzile din Kiev. Armata și civilii ucraineni opun ocupanților ruși o rezistență la care Kremlinul nu se aștepta potrivit seviciilor internaționale.

După două zile de la invazie, președintele Putin și ministrul de Externe Serghei Lavrov au devenit proscriși în Vest – UE, SUA, UK și Canada le-au înghețat averile și America le-a interzis accesul pe teritoriul său.

Președintele SUA Joe Biden l-a însărcinat pe secretarul de Stat Antony Blinken să acorde Ucrainei sprijini militar în valoare de 350 de milioane de dolari, potrivit CNN, care citează Casa Albă.

Aceasta e a treia tranșă de ajutor militar trimis Ucrainei în ultimul an. Primele două tranșe au fost de 60 de milioane de dolari și 250 milioane de dolari, ceea ce duce totalul la peste jumătate de miliard de dolari.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.