Armata Ucrainei: Soldații ruși ar mai avea stocuri de muniție, combustibil și alimente pentru cel mult trei zile

FOTO: ArmedForcesUkr/Twitter
FOTO: ArmedForcesUkr/Twitter

Ministrul ucrainean al Apărării spune că trupele ruse care au invadat Ucraina ar mai avea stocuri de muniție, combustibil și de alimente pentru cel mult trei zile. Potrivit The Guardian, informațiile apar în raportul operațional pentru ultimele 24 de ore publicat de forțele ucrainene.

Ministerul ucrainean al Apărării vorbește despre „un eșec logistic” al rușilor. Armata Ucrainei dă exemplu din Ohtîrka, regiunea Sumî, unde aproximativ 300 de militari ruși ar fi refuzat să execute ordinele și ar fi părăsit frontul.

Forțele aeriene ucrainene ar fi lovit în ultimele 24 de ore nouă ținte aeriene rusești. Este vorba despre o aeronavă, șase drone și două elicoptere.

Forțele ucrainene ar fi distrus și 14 tancuri, opt vehicule de luptă de infanterie, două vehicule de remorcare multifuncționale, trei sisteme de artilerie și alte patru vehicule.

„Este de așteptat ca inamicul să continue să lanseze lovituri cu rachete și bombe și să efectueze bombardamente de artilerie asupra infrastructurii critice a Ucrainei, folosind artilerie cu reacție, avioane, arme de înaltă precizie și muniție”, se mai arată în raportul Ministerului ucrainean al Apărării.

Vă recomandăm și: