Armata Rusiei are probleme importante cu resursele în Ucraina

FOTO: Oryx/Twitter
FOTO: Oryx/Twitter

Militari ruși care participă la războiul din Ucraina se confruntă cu „probleme semnificative” în ceea ce privește resursele, iar operațiunile sunt sunt afectate, arată, în cea mai recentă analiză, serviciul de informații al armatei britanice.

Chiar dacă forțele ruse au încercuit portul strategic Mariupol timp de 10 săptămâni, rezistența soldaților ucraineni de la Azovstal a reușit să amâne obținerea controlului total asupra unui oraș extrem de important care deschide un culoare între Crimeea, anexată forțat în 2014 și regiunile separatiste din Donabas.

De asemenea, rezistența armatei ucrainene în Mariupol, care acum s-au predat, a produs pierderi uriașe și a creat frustrare în rândul militarilor ruși.

Jurnaliștii de la Kyiv Independent transmit că militari de rang înalt ai armatei ruse au fost uciși de guerrilla din Melitopol, însă trupele ruse încearcă să ascundă acest lucru.

Forțele ucrainene au transmis că au distrus două depozite de muniție ale rușilor din regiunea Herson, controlată de armata lui Putin. De asemenea, potrivit Kyiv Independent, continuă luptele în zona dintre Nikolaev și Herson, unde rușii încearcă să avanseze, bombardând pozițiile armatei Ucrainei.

Forţele aeriene ucrainene şi unităţile de apărare aeriană ale Forţelor Terestre ucrainene susţin că în ultimele 24 de ore au lovit 15 ţinte ale invadatorilor ruşi, inclusiv 11 drone şi patru rachete de croazieră, notează Ukrinform.