Armata rusă a lovit o bază militară de la granița cu Polonia

FOTO: Nexta/Twitter
FOTO: Nexta/Twitter

Rușii au lovit, într-un atac aerian, baza militară din Iavoriv, în apropiere de granița cu Polonia. Anunțul a fost făcut de ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov.

„Rusia a atacat Centrul Internațional de Menținere a Păcii și Securitate de lângă Lviv. Aici lucrează instructori străini”, a scris Reznikov într-o postare online.

Guvernatorul din Lviv a spus că în atacul aerian asupra unității din Iavoriv au fost ucise nouă persoane, iar alte 57 sunt rănite. Un jurnalist The Guardian aflat în oraș afirmă că numărul morților este însă de cel puțin 20. Armata rusă ar fi tras 30 de rachete asupra bazei.

În noaptea de sâmbătă spre duminică alarmele aeriene au fost activate în orașele Uman, Harkiv, Kramatorsk, Sloviansk, Vinnytsia, Kiev, Poltava, Zhytomyr, Khmelnytskyi, Lviv, Odesa, Volyn, Zaporojie, Berezivka, Izmail, Kiliya, Yuzhne, Chernomorsk, Bilyaivka și Avdiivka, precum și în provinciile Kiev, Rivne, Chernihiv, Ternopil, Dnipro, Cherkasy și Sumî.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, spune că luptele și criza umanitară din Ucraina se vor intensifica în următoarele zile.

„Vedem cu groază numărul tot mai mare de victime civile şi distrugerile necugetate comise de forţele ruse. Poporul ucrainean rezistă cu curaj şi hotărâre, însă următoarele zile vor aduce cel mai probabil o suferinţă şi mai mare”, a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, într-un interviu pentru publicaţia germană Welt am Sonntag.

El i-a cerut din nou preşedintelui Vladimir Putin „să oprească războiul, să retragă toate trupele şi să accepte diplomaţia”.

Vă recomandăm și:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.