Armata rusă a intrat în Kiev. Tancuri rusești sunt pe străzi, se aud schimburi de focuri

Armata rusă a intrat în Kiev. Mai multe blindate au fost filmate, iar pe străzi s-au intensificat schimburile de focuri.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că agresiunea neîntreruptă a Rusiei asupra țării sale arată că sancțiunile impuse Moscovei de Occident nu sunt suficiente.

„În această dimineață ne apărăm singuri țara”, a spus Volodimir Zelenski, vineri dimineață.

Zelensky s-a adresat ucrainenilor într-un discurs televizat, atît în ucraineană, cât și în rusă, și a făcut apel la Rusia să înceteze agresiunea. El a făcut aceste declaraţii după ce capitala Kiev a fost lovită de rachete ruseşti la primele ore ale dimineţii de vineri.

Zelenski a declarat că Rusia a reluat atacurile cu rachetă la ora locală 04.00, dar că trupele ruse au fost oprite din avansul lor în majoritatea direcţiilor.

Într-un discurs televizat, Zelenski a spus că atacurile ruse au avut ţinte atât militare, cât şi civile.

„În această dimineață ne apărăm singuri țara. Ca și ieri, cele mai puternice forțe ale lumii privesc de departe”, a spus Zelensky. „A fost Rusia convinsă de sancțiunile de ieri? Auzim pe cerul nostru și vedem pe pământul nostru că acest lucru nu a fost suficient.”, a adăugat el.

Totodată, el a afirmat că Rusia va trebui „să discute” cu Ucraina „mai devreme sau mai târziu” pentru a pune capăt luptelor. „Cu cât conversația începe mai devreme, cu atât pierderile Rusiei vor fi mai mici”, a spus el.

Volodimir Zelenski a mai spus că în Kiev s-au infiltrat trupe inamice, la o zi după ce Rusia a invadat Ucraina şi s-a apropiat de capitală.

„Am primit informaţii că grupuri de sabotaj inamice au intrat în Kiev”, a afirmat el. „Voi rămâne în capitală. Familia mea este, de asemenea, în Ucraina. Conform informaţiilor pe care le deţinem, inamicul m-a identificat ca fiind ţinta numărul unu, iar familia mea ţinta numărul 2”, a subliniat Volodimir Zelenski.

Vă recomandăm și: