Şansă unică: soldaţi şi cai din armata de teracotă, în România

armata
Soldaţi din armata de teracotă păzesc mormântul primului împărat al Chinei

Soldaţi şi cai din celebra armată chineză de teracotă vor fi prezentaţi în cadrul unei expoziţii organizate la Muzeul Naţional de Istorie a României, din Bucureşti.

Prima zi în care vizitatorii pot admira obiectele este marţi, 30 aprilie, informează agenţia China Nouă.

Totodată, cei care vizitează muzeul vor putea admira vechi obiecte chineze, aduse din 11 mari muzee din China.

Vechea armată de teracotă, îngropată pentru a păzi mormântul primului împărat chinez, Qin Shi Huang, a fost descoperită în 1974, de nişte ţărani care săpau un puţ în oraşul Xi’an. Reprezintă una dintre cele mai mari descoperiri arheologice ale secolului XX şi este obiectiv protejat încă din 1987.

Expoziția intitulată „Comorile Chinei” va fi cea mai mare realizată de statul chinez în România în peste 60 de ani de relaţii diplomatice. Ea va reuni 101 piese din patrimoniul civilizaţiei chineze, care acoperă o perioadă ce începe cu neoliticul târziu (aproximativ 3.600 î.Hr.) şi se încheie cu secolul al XVIII-lea.

Alături soldați din armata de teracotă vor fi expuse și obiecte din jad, ceramică pictată, bronz, porţelan sau piatră. Expoziția va fi organizată în holul MNIR.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.