Arde Notre-Dame! Incendiu devastator la faimoasa catedrală din Paris | VIDEO

Catedrala Notre-Dame, în flăcări. Foto: mtk1993 / Instagram

Un incendiu a izbucnit luni seară la catedrala Notre-Dame din Paris. Se pare că flăcările ar avea legătură cu lucrările de renovare care se făceau într-o parte a celei mai vizitate catedrale din Franța.

Catedrala Notre-Dame, simbol al Parisului, era în curs de renovare, după ce Biserica Catolică din Franţa a strâns bani pentru a opri degradarea construcției.

Președintele american Donald Trump și-a dat imediat cu părerea despre cum ar trebui stins focul care a cuprins catedrala Notre-Dame.

”E oribil să privesc incendiul uriaș de la catedrala Notre Dame din Paris. E nevoie de cisterne zburătoare pentru a stinge focul. Trebuie acționat rapid!”, a scris Trump pe Twitter.

Pompierii francezi acționează pentru ținerea sub control a flăcărilor, în timp ce primarul Parisului, Anne Hidalgo spune că ”focul este teribil”.

Catedrala Notre-Dame a fost construită în secolul al 13-lea și atrage peste 13 milioane de turiști în fiecare an. Este o clădire emblematică a Franței, cu vitralii extraordinare și este considerată o mare realizare arhitecturală.

Focul a pornit de la unul dintre turnurile catedralei, iar acoperișul întregii clădiri a fost deja distrus.