Ar putea apărea containere sau corturi în curtea școlii, din toamnă

Monica Anisie FOTO: Gov.ro
Monica Anisie FOTO: Gov.ro

Ministrul Educației, Monica Anisie, anunță că unul dintre scenariile luate în calcul din toamnă, la începerea anului școlar, este instalarea unor containere sau corturi în curțile școlilor, în cazul apariției unui al doilea val de coronavirus. Aceste măsuri ar urma să fie luate pentru a asigura distanțe de 2 metri între elevi, în sălile de clasă.

Ministrul a precizat, într-o intervenție la B1 TV, că trebuie să se găsească o soluție pentru distanțarea fizică a elevilor, odată cu noul an școlar pentru că infrastructura actuală, mai ales în mediul urban, nu permite păstrarea unei distanțe de 2 metri între elevi, pentru a evita îmbolnăvirile.

„Sunt clase suprapopulate, de 30 sau de peste 30 de elevi și, așa cum prevede ordinul ministrului Sănătății, trebuie să existe o distanță de 2 metri între elevi în față, în spate, lateral stânga, dreapta. Asta înseamnă că într-o sală de sport ar trebui să intre cel mult 10 elevi. Ministerul Educației și autoritățile locale trebuie să găseasca soluții în cazul în care va veni al doilea val de îmbolnăviri, așa cum prevăd specialiștii, ca să nu îi expunem pe elevi”, a declarat Anisie la B1 TV.

Ministrul Educației a mai spus că una dintre soluții ar fi ca o parte dintre elevi să meargă la școală, prin rotație, iar o altă parte să participe la cursuri online. De asemenea, un alt scenariu analizat este montarea unor containere sau corturi în curtea școlilor.

„În această perioadă vom analiza și alte propuneri, dar ne vom uita și la modelul din alte state europene, pentru că și acolo s-au confruntat cu aceeași situație cu care ne confruntăm și noi – lipsa infrastructurii. Sunt state în care au fost aduse în curtea școlii containere sau corturi în așa fel încât să se realizeze această distanțare fizică. Vom analiza și noi și să sperăm că în toamnă nu vom mai avea altă perioadă de îmbolnăviri”, a adăugat ministrul Educației.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.