Apune și Astra? Echipa din Giurgiu l-a vândut pe Alibec la Steaua

Denis Alibec, un atacant cu mare potențial (Digisport)

Steaua a plătit 1,5 milioane de euro pentru atacantul Astrei Giurgiu, Denis Alibec.

După ce l-a cedat pe bani grei pe Nicolae Stanciu la Anderlecht, patronul echipei Steaua, Gigi Becali, a decis să plătească o sumă importantă (1,5 milioane de euro) pe Denis Alibec.

Alibec (25 de ani), care a mai fost în curtea Stelei, pe când era junior, va pleca de la Giurgiu la sfârșitul anului.

„Am stat până pe la două jumate, atunci s-a perfectat transferul. Știți și dumneavoastră cât a durat, de aproape un an ne-am chinuit să-l luam. Aseară simțeam că se va rezolva. Nu am vorbit cu patronul Astrei, am vorbit cu Dani Coman. Ana Maria m-a sunat și mi-a zis că acceptă oferta de 1 milion și jumătate pe care am făcut-o, dar să dăm bani azi și să-l luăm în decembrie. Eu nu profit, așa a vrut Dumnezeu”, a povestit Gigi Becali, câteva dintre dedesubturile transferului, la Digisport.

Becali speră să îl propulseze și pe Alibec spre fotbalul mare din Europa, în schimbul unei sume considerabil mai mare.

„Salariul va fi 13.500 de euro pe lună în primul an, după care va avea 20.000. I-am pus o clauză de 20 de milioane. El a zis că vrea 10 milioane, dar i-am pus 20 de milioane. Am pus clauza să nu joace împotriva Stelei, oricum mi-a zis Șumudică că nu o să-l bage, poate doar în Europa”, a mai spus Becali, care este tare încrezător în forțele Denis Alibec, poate cel mai talentat și înzestrat atacant român al momentului, însă cu ”inerentele” derapaje extrasportive.

”Eu i-am zis și am ajuns la o înțelegere cu el ca în cantonament să nu se atingă de țigări. Eu i-am spus că este mai puternic decât Benzema, dacă mă ascultă pe mine. El a râs. Am negociat la mine acasă, am vorbit și cu mama lui, i-am zis să-l lase pe mâna mea”, a mai povestit finanțatorul liderului din Liga 1.

Denis Alibec a început fotbalul profesionist la Farul Constanța. La doar 18 ani, Alibec ajungea la celebra echipă italiană Internazionale Milano. A jucat doar câteva minute în Serie A, înainte de a fi împrumutat în Belgia, la Mechelen, apoi la Constanța, de această dată la Viitorul lui Gheorghe Hagi, iar apoi la Bologna, pentru care a jucat într-un singur meci.

Ajuns la Giurgiu, în schimbul unei sume nedivulgate, Alibec a pus umărul la titlul câștigat în sezonul trecut de Astra, dar și la victoriile din Cupa României (2014) și Supercupa României (2014, 2016). A marcat 29 de goluri în 51 de meciuri în Liga 1 pentru Astra, iar în prezent este un obișnuit al echipei naționale.

Giurgiuvenii, care par să își fi pierdut susținerea patronului, Ioan Nicolae, au început foarte slab de sezon, fiind pe loc de play-out în Liga 1.

Echipa lui Marius Șumudică a reușit să strângă mai multe puncte decât ASA Târgu Mureș, care după 10 etape n-are niciunul, având un handicap de 6 puncte la startul competiției, și decât Poli Timișoara, care stă la -9.

Astra, care a câștigat totuși ultimele două meciuri, pierde cel mai bun jucător. Echipa din Giurgiu speră, însă, să evite soarta Unirii din Urziceni și a Oțelului din Galați, care s-au desființat la scurt timp după ce au câștigat campionatul de fotbal al României.

Joi seară, atât Steaua, cât și Astra, vor juca în Liga Europa. Bucureștenii întâlnesc acasă formația spaniolă Villarreal, în timp ce ”alb-negrii” dau piept cu italienii de la AS Roma.