Apropiat al cabinetului lui Zelinski: Un acord de pace ar trebui să avem cel târziu la începutul lunii mai

Consilierul șefului de cabinet al președintelui Ucrainei, Oleksi Arestovici, a declarat că războiul ar trebui să se încheie până cel târziu la începutul lunii mai. Acesta își bazează afirmația pe faptul că Rusia nu va mai avea resurse pentru a susține invazia.

Arestovici a spus că momentul opririi războiului depinde de câte resurse este dispus Kremlinul să folosească în această ofensivă. „Cred că nu mai târziu de mai, începutul lunii mai, ar trebui să avem un acord de pace, poate mai devreme. Vom vedea, eu vorbesc de cele mai târzii date posibile”, a declarat Oleksi Arestovici, potrivit Reuters.

„Suntem la răscruce acum: fie va fi un acord de pace rapid, într-o săptămână sau două, cu retragerea trupelor şi tot ce mai implică, fie va exista o tentativă de a aduna să zicem nişte sirieni pentru runda doi şi, când îi „măcinăm” şi pe ei, un acord la jumătatea lunii aprilie sau spre sfârşitul lunii aprilie”, a precizat consilierul ucrainean.

Un scenariu „total nebun” ar fi ca Rusia să trimită recruţi care să aibă doar o lună de pregătire, a adăugat Arestovici.

El a mai spus că şi după ce se va semna un acord de pace ar mai putea exista mici ciocniri timp de un an.