Aproape o treime din fluxurile de vaccinare din București sunt pentru militari și polițiști

Vaccin coronavirus. Foto: Pixabay

Scandalul vaccinării paralele din România ia amploare pe zi ce trece, iar reacțiile autorităților sunt care mai de care mai stângace și neconvigătoare.

Astfel, într-un comunicat transmis aseară de Comitetul campaniei de vaccinare din România se precizează că 31% din fluxurile de vaccinare din București sunt dedicate exclusiv lucrătorilor din sistemul de apărare, ordine publică și siguranța națională.

”Conform datelor puse la dispoziție de Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București, la nivelul Capitalei există la acest moment 59 de centre operaționalizate, cu 116 fluxuri de vaccinare. Din totalul acestora, 86 de fluxuri sunt destinate pentru administrarea vaccinurilor produse de companiile BioNTech/Pfizer și Moderna, iar 30 de fluxuri sunt destinate pentru vaccinul produs de compania Oxford/AstraZeneca”, se arată în comunicatul transmis de CNCAV.

Datele anunțate de CNCAV susțin și că ”a fost limitată alocarea dozelor de vaccin, la aproximativ 1.000 de doze/zi, de la momentul diminuării cantităților de doze livrate României de companiile producătoare pentru asigurarea imunizării categoriilor vulnerabile prioritizate în procesul de vaccinare”.

Ce spune Ministerul Apărării

În același timp, Ministerul Apărării Naționale a răspuns acuzațiilor recente conform cărora personalul militar și-ar fi vaccinat, peste rând, fel de fel de neamuri.

”Subliniem faptul că unele exprimări din spațiul public induc ideea falsă că centrele de vaccinare organizate de MApN ar fi destinate doar pentru personalul militar, fiind, chipurile, menite să acorde un tratament privilegiat acestuia, pe baza unor practici și proceduri netransparente, în detrimentul populației civile”, transmite MApN.

”Până în prezent, au fost vaccinate aproximativ 19.000 de cadre militare și personal civil în activitate în cadrul ministerului. Diferența până la 33.000 de persoane, câte au fost imunizate în total, până în prezent, în centrele MApN, este reprezentată de veterani de război, pensionari militari și membri de familie eligibili (peste 65 de ani sau cu comorbidități)”, a mai comunicat ministerul Apărării.