Apple Pay se lansează și în România. Cine poate plăti cu acest serviciu

FOTO: Pexels/Pixabay.com
FOTO: Pexels/Pixabay.com

Serviciul de plată Apple Pay se va extinde în 16 țări din Europa, printre care și România. Posesorii de smartphone-uri iPhone, Apple Watch, iPad și Mac și carduri vor putea plăti prin acest serviciu.

Reprezentanții companiilor care oferă cardurile Visa și Mastercard au anunțat deja că începând de astăzi, clienții băncilor Transilvania, ING Bank, UniCredit Bank, Edenred, Monese, Revolut și Orange Money vor putea folosi serviciul Apple Pay. Serviciul va fi disponbil în scurt timp și pentru băncile: OTP Bank, Raiffeisen Bank şi Banca Comercială Română şi de clienţii companiei de beneficii extrasalariale Sodexo.

Apple Pay funcționează pe aceleași terminale contactless pe care consumatorii le folosesc deja atunci când plătesc contactless cu cardurile de debit sau de credit. Mai mult de 90% dintre terminalele de plată (POS) din România acceptă în prezent plăți contactless. Până în 2020, toate terminalele de plată POS vor accepta plăți contactless, transmite Visa într-un comunicat.

Când folosești un card de debit sau de credit cu Apple Pay, datele cardului nu sunt stocate în dispozitivul sau pe serverele Apple. În schimb, un număr unic de cont pentru dispozitivul respectiv va fi alocat prin serviciul Visa Token Service și fiecare tranzacție este autorizată printr-un cod de securitate dinamic unic.

Tehnologia de tokenizare Visa asigură că plățile online și cu telefonul mobil sunt simple și sigure, prin înlocuirea datelor de cont cu un identificator digital unic sau “token” folosit special pentru fiecare dispozitiv în parte. Astfel, informațiile de cont și de card nu sunt niciodată dezvăluite, ceea ce oferă un nivel suplimentar de securitate plăților digitale.

În cazul în care dispozitivul iPhone este furat, numărul de cont digital (token-ul) alocat poate fi imediat dezactivat de instituția financiară. Cardul Visa înregistrat nu trebuie blocat sau înlocuit. Consumatorii care își folosesc cardurile Visa în aplicația Apple Pay vor beneficia de aceleași avantaje ca în cazul utilizării cardului de debit sau de credit, inclusiv de protecție împotriva fraudelor pentru plăți neautorizate și acceptare extinsă la nivel internațional.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.