Apple a lansat cel mai ieftin iPhone

iPhone SE
iPhone SE

Apple a prezentat aseară iPhone SE, un smartphone de 4 inci. Lansarea acestui telefon este o surpriză plăcută pentru cei care apreciază brandul, însă nu vor sau nu au prea mulți bani să investească într-un smartphone. Prețul de pornire este de 399 de dolari, potrivit celor de la Apple.

În ceea ce privește detaliile tehnice, iPhone SE are o rezoluție a ecranului de 640×1136 de pixeli, un chipset Apple A9 și funcționează cu sistemul de operare iOS 9.3. Procesorul este un dual-core 1.84 GHz Twister, iar în ceea ce privește capacitatea de memorie va apărea în două variante: 16GB și 64GB. Camera este de 12 megapixeli, cu autofocus și flash dual-LED. Poate filma 4K, face fotografii HDR și panoramice.

iPhone-ul SE are inclusiv senzorul pentru amprentă. Bateria este de 1.642mAh și promite să țină până la 14 ore de convorbiri sau până la 50 de ore de ascultat muzică. Va apărea în culorile argintiu, auriu, „auriu trandafiriu” și „gri spațial”.

În aceeași conferință de presă, Apple a anunțat și o nouă tabletă iPad Pro, care a revenit la dimensiunile primului model, lansat în 2010 și are un preț de pornire de 599 de dolari.

Apple a prezentat și un nou sistem robotizat de reciclare. „Nu există niciun alt dispozitiv în lume capabil să facă ceea ce face Liam. Liam separă telefoanele iPhone în componente. Acest lucru ne permite să recuperăm materialele folosite – materiale de înaltă calitate – şi să le reintroducem în lanţul global de producţie”, a explicat Lisa Jackson, vicepreşedinte Apple.

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: