Apelul MAI către populație: „Nu ieșiți din casă decât dacă este absolut necesar!”

coronavirus românia
Foto: Pagina de Facebook Ministerul Afacerilor Interne

Ministerul Afacerilor Interne a publicat un mesaj pe rețeaua de socializare Facebook prin care le cere românilor să nu iasă din casă decât dacă este „absolut necesar”.

Iată mesajul publicat de MAI:

1. Vă rugăm insistent să nu ieșiți din casă decât dacă este absolut necesar!

2. Dacă trebuie să o faceți, păstrați o distanță de cel puțin 2 metri față de alte persoane!

3. Protejați copiii! Evitați pe cât posibil locurile de joacă!

4. Vă rugăm să ne sprijiniți prin distribuirea acestei informări!

Într-o apariție televizată de sâmbătă seara, președintele României Klaus Iohannis a anunțat că luni, 16 martie, va decreta stare de urgență în România din cauza pandemiei de coronavirus.

Decretarea stării de urgență va face posibilă alocarea de noi resurse importante pentru sănătate, echipamente medicale și medicamente, a spus președintele.

„Vor fi mai multi bani alocați”, a explicat el.

De asemenea, decretarea stării de urgență înseamnă că se vor putea realiza achiziții în foarte scurt timp, prin proceduri simplificate.

Klaus Iohannis a făcut și un apel la populație să renunțe la deplasările care nu sunt necesare și să respecte regulile impuse de autorități. În plus, el i-a sfătuit pe români să se informeze doar din surse oficiale.

Ce înseamnă stare de urgență. Cele 28 de lucruri pe care trebuie să le știi

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.