Apel al autorităților din cauza numărului mare de noi cazuri de coronavirus

coronavirus
Foto: icsilviu / pixabay.com

Din cauza numărului mare de cazuri noi de coronavirus înregistrate în ultimele zile, autoritățile din România fac un apel la populație pentru ca oamenii să respecte normele de igienă și să poarte măști de protecție.

„Având în vedere creșterea numărului de cazuri noi din ultimele zile, pentru care a fost confirmată infectarea cu noul coronavirus (COVID-19), reluăm apelul către populație pentru respectarea cu strictețe a măsurilor generale de protecție sanitară – purtarea măștii în spații închise, păstrarea distanței față de alte persoane, evitarea atingerii suprafețelor comune și a contactului direct, igienizarea frecventă a mâinilor”, se arată într-un comunicat de presă al Grupului de Comunicare Strategică.

„Atragem atenția asupra faptului că, în absența asimilării conduitei sanitare responsabile, instituirea măsurilor de relaxare pentru reluarea activităților sociale și economice crește riscul de răspândire a virusului. Din acest motiv, contextul epidemiologic impune conformarea la măsurile de protecție sanitară printr-o atitudine precaută, preventivă, responsabilă, care să permită autorităților continuarea măsurilor pentru redeschiderea altor tipuri de activități”, continuă apelul autorităților.

În ultimele 24 de ore au fost prelucrate 7.926 de teste și au fost depistate pozitiv 320 de noi cazuri. Prin urmare, 4% dintre cei testați au fost depistați pozitiv la coronavirus.

Acesta este cel mai mare procent după data de 8 iunie, când au fost identificați 4,3% persoane infectate cu SARS-CoV-2 din cele testate.

Un alt procent ridicat a fost înregistrat pe 18 mai (5,1%).

Înaintea măsurilor de relaxare, procentul celor infectați din cei testați scăzuse până pe la 1-2%, ajungând la un minimum de 1,2%. Ulterior, el a început să crească ușor, ajungând la 3-4%.

Pe 31 martie, la vârful pandemiei de coronavirus, acest procent a atins un maximum de 18,9%.

pandemia coronavirus românia grafic pandemia coronavirus românia grafic

Foto: icsilviu / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.