Apartament nou de 70.000 €, inundat cu fecale din cauza instalațiilor. Parchet distrus, pagubă de mii de euro

bloc inundat fecale oradea
Foto: Captură Digi24

O locatară dintr-un bloc rezidențial nou din Oradea s-a trezit cu apartamentul inundat de fecale și de apă murdară, după ce instalația de canalizare s-a înfundat. I s-au distrus parchetul, mobila și covorul, iar în total are o pagubă de 2.000 de euro.

Cazul a fost relatat de jurnaliștii de la Digi24.

Felicia Negrău a cumpărat apartamentul aflat într-un complex rezidențial nou anul trecut și a plătit pentru el 70.000 de euro. Ulterior, a investit alte câteva mii în amenajarea acestuia.

Acum, locuința a fost inundată, iar mirosul este insuportabil.

„E distrus parchetul, mi-a intrat în cameră, pe covor, parchetul e compromis. Vă daţi seama, s-a infiltrat sub parchet, imposibil să nu intre apa, şi e cu dejecţii, cu fecale, cu miros îngrozitor. Aşa se comportă un apartament după un an de zile? Nici de un an de zile folosit. Aşa se comportă, astea sunt lucrări, asta e instalaţie, ăştia sunt oameni?”, a comentat proprietara pentru sursa citată.

Felicia Negrău va face o plângere la Autoritatea pentru Protecția Consumatorului (ANPC).

Însă directoul tehnic al complexului rezidențial a declarat pentru Digi24 că de vină sunt locatarii din bloc deoarece aceștia au aruncat mizerii în vasul de toaletă, ducând la înfundarea instalației de canalizare.

„Sunt sute de şerveţele umede, pe care e interzis să le arunci în instalaţia de canalizare, prezervative şi tot felul de prostii care nu se aruncă în canalizări. Am verificat instalaţiile în toată clădirea, sunt curate, au pantele care trebuie, deci tehnic sunt bine realizate”, a declarat Sorin Sas, directorul tehnic al complexului.

Nu este primul caz în care un proaspăt proprietar are probleme grave cu apartamentul său. În urmă cu 2 ani, o tânără din cartierul Titan din București s-a trezit cu tavanul din sufragerie prăbușit în mijlocul camerei, peste mobilă.

Incidentul s-a petrecut într-un apartament din complexul rezidențial „Răsărit de Soare”, complex construit de firma Conarg Consulting.

„Ne-am speriat îngrozitor. Bine că nu eram în living. Nu putem decât să ne bucurăm că suntem în viață”, spunea tânăra la acea dată.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.