Apare vaccinarea din mașină în România. Nu e nevoie de programare!

Valeriu Gheorghiță FOTO: gov.ro
Valeriu Gheorghiță FOTO: gov.ro

Potrivit colonelului Valeriu Gheorghiță, până la finalul lunii aprilie, în București și în mai multe orașe din țară, persoanele care se programează pentru vaccin pot primi serul direct din mașină.

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID a anunțat că vor fi deschise mai mult astfel de centre drive-thru, mai ales că până la finalul lunii iunie, în România, vor ajunge peste 8 milioane de doze de vaccin.

”Noi credem că până la sfârșitul lunii aprilie vom operaţionaliza câteva centre drive-thru inclusiv în municipiul Bucureşti. încercam să le amplasăm în zone relativ accesibile şi în care foarte multe persoane mai au şi alte tipuri de activităţi, de pildă în preajma unui hipermarketurile”, a zis medicul militar Gheorghiță.

Capacitatea de vaccinare a unui centru drive-thru va fi de 400 de persoane în fiecare zi. În acestea centre va fi distribuit ser de la Pfizer, iar doritorii nu vor avea nevoie de programare.

De asemenea, autoritățile au anunțat că restul centrelor de vaccinare cu Pfizer vor crește capacitatea de la 72 de doze administrate zilnic, la 84.

Vor fi instituite și centre mobile de vaccinare, mai ales în mediul rural, unde se va folosi ser de la Moderna.

”De săptămâna viitoare vom începe vaccinarea cu aceste centre mobile, mai ales în localităţile fără medic de familie. Primarul evaluează din uşă în uşă, din casă în casă care persoane doresc să se vaccineze”, a mai spus Valeriu Gheorghiță.