Apare un nou serial HBO din universul „Game of Thrones”

game of thrones serial
Sursa: Home Box Office Inc./BCKORS, LLC./GROK!, LLC./Generator Entertainment/Suction Productions, Inc.

Postul HBO a anunțat că a aprobat un nou serial de televiziune a cărui acțiune se va desfășura în universul „Game of Thrones”.

Noul serial se va numi „House of Dragon” („Casa Dragonului” sau „Familia Dragonului” în limba română), iar acțiunea sa va fi plasată cu 300 de ani înainte de evenimentele din serialul „Game of Thrones”.

„Game of Thrones” a fost cel mai popular serial produs de HBO din toate timpurile. Seria a câștigat numeroase premii Emmy și a fost urmărită de zeci de milioane de telespectatori.

Potrivit BBC, serialul „House of Dragon” va spune povestea familiei Targaryen și a începutului regatului Westeros.

Serialul va fi co-produs de George R.R. Martin, autorul cărții „Cântec de gheață și foc” ce a stat la baza serialului „Game of Thrones”.

„Game of Thrones” a avut 73 de episoade împărțite în 8 sezoane și a fost creat de producătorii David Benioff și D.B. Weiss. A fost filmat în numeroase locații din întreaga lume: Belfast (Irlanda de Nord), Marea Britanie, Canada, Croația, Islanda, Malta, Maroc sau Spania.

Serialul a avut premiera pe 17 aprilie 2011, în SUA, și s-a terminat pe 19 mai 2019.

„Game of Thrones” a obținut nu mai puțin de 58 de premii Emmy și 161 de nominalizări. Dintre actorii care au jucat în serial, lider la premii este Peter Dinklage, care l-a interpretat pe Tyrion Lannister. Pentru interpretarea sa, Peter Dinklage a fost răsplătit cu 4 premii Emmy (2011, 2015, 2018 și 2019).

Foto: Home Box Office Inc./BCKORS, LLC./GROK!, LLC./Generator Entertainment/Suction Productions, Inc.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.