Apare un nou program „Rabla”. Se acordă bani fără să fii obligat să cumperi o mașină nouă

Rabla 2020
Programul Rabla. Foto: Pixabay

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Barna Tanczos, a anunțat că va apărea un nou program „Rabla”, prin care cei care își casează mașinile mai vechi de 15 ani pot primi o primă „de cel puțin 3.000 de lei”, fără să fie obligați să cumpere un autovehicul nou. Acest nou program va începe de la 1 iulie.

„Venim cu încă un program care va porni pe 1 iulie dacă totul merge bine şi reuşim să ne înţelegem cu autorităţile publice locale. Un program „Rabla” local care va scoate sute de mii de maşini vechi din circulaţie. Vom asigura o primă de cel puţin 3.000 de lei pentru maşinile casate fără obligaţia de a fi cumpărate maşini noi.

Azi dimineaţă am avut o discuţie cu domnul ministru Cseke (Cseke Attila, ministrul Dezvoltării Lucrărilor Publice şi Administraţiei, n.r.) despre reţeaua naţională de staţii de încărcare. Aici, veştile bune vin şi din partea Ministerului Dezvoltării, pentru că de acolo vor fi finanţate peste 15.000 de staţii de încărcare până în 2026, prin PNRR (Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, n.r.).

Noi am pus, astăzi, în consultare publică, Ghidul pentru următorul apel de proiecte din partea autorităţilor publice locale pentru staţiile de putere normală sau mică”, a menţionat Tanczos.

Ministrul Mediului a mai spus că e nevoie în România de mai multe stații de încărcare pentru mașinile electrice în zonele rezidențiale, iar autoritățile au un plan pentru dezvoltarea acestei industrii.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.