Apare tele-munca în România. Cum se poate lucra de acasă

Guvernul condus de Mihai Tudose a aprobat proiectul de lege care reglementează tele-munca, lucrul salariaților de la distanță.

Salariații care preferă să lucreze de acasă nu au voie să facă ore suplimentare, iar un angajat nu poate munci de la distanță în perioada de probă.

Guvernul speră, prin această măsură, să reducă atât din cheltuielile angajatorului, care va tăia unele costuri administrative, cât și din banii plătiți de angajat pe transport până la locul de muncă.

Tele-munca se bazează pe lucrul de la distanță, cu ajutorul tehnologiei informației și telecomunicațiilor. Potrivit unor specialiști în resurse umane, angajații care lucrează de acasă sunt mai productivi și mai fericiți, anunță Știrile TVR.

România este pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește munca de la distanță. Fruntașe în topul realizat de Eurostat sunt Finlanda, Danemarca, Marea Britanie sau Belgia, unde peste un sfert dintre salariați au voie să lucreze de acasă.

Proiectul de lege urmează să ajungă în Parlament, pentru dezbatere.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.