Apare politicianul cu pene: Omul-găină vrea să fie parlamentar în Ungaria

József Tichy-Rács candidează pentru un loc în Parlamentul Ungariei într-un costum de găină. Foto: Facebook
József Tichy-Rács candidează pentru un loc în Parlamentul Ungariei într-un costum de găină. Foto: Facebook

Jozsef Tichy-Racs este un candidat atipic. La alegerile parlamentare care vor fi organizate în aprilie în Ungaria, el participă într-un costum complet de găină.

”Cred că oamenii din Ungaria și-au pierdut încrederea în politicienii umani. Cred că e rezonabil să presupunem că vor avea încredere într-o găină, într-o gorilă sau chiar într-un câine”, a spus Jozsef Tichy-Racs, candidatul partidului ”Câinelui cu două cozi”, care a fost fondat la Szeged în 2006.

La alegerile din aprilie, aceeași grupare politică are un candidat costumat în gorilă și unul care este îmbrăcat ca Moș Crăciun.

”Suntem cel mai serios partid din istoria politicii maghiare”, a spus omul-găină pentru Euronews.

Tichy-Racs, care participă la alegeri pe listele din regiunea Gyor-Moson-Spron, a spus că adunarea celor 500 de semnături necesare pentru depunerea candidaturii a fost extrem de ușoară.

”Oamenii mă susțin din toată inima. A trebuit doar să strig câteva promisiuni pe stradă și imediat au semnat”, a spus politicianul cu pene de peste Tisa.

Promisiunile candidatului sunt cumpărarea de noi fotolii în Parlamentul Ungariei, lărgirea unui izvor din Sopron, astfel încât bărcile să poată pătrunde în oraș, stimulând astfel economia.

Partidul câinelui cu două cozi vrea să ”demoleze democrația, deoarece oamenii s-au săturat oricum de ea”. Cu ce ar înlocui-o? ”Am vrea să implementăm kratocrația: Un sistem în care nu doar aleșii să poată fura, ci și clasa muncitoare”, a explicat candidatul.

Tichy-Racs trăiește în Austria, dar a promis că se va întoarce în Ungaria dacă va fi ales.

”Dacă voi reuși să câștig la fel de mult ca restul politicienilor, atunci voi putea să îmi satisfac toate nevoile de om și de găină. Promit, de asemenea, să îmi fac concediile în străinătate, ceva ce maghiarii de rând nu își permit în ultima vreme, însă polticienii au această șansă”, a încheiat omul-găină.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.