Apare Euro 7, mașinile se vor scumpi „accelerat”

mașină mașini
Foto: fill / pixabay.com

Normele Euro 7, care înseamnă cereri suplimentare în UE pentru siguranța rutieră și poluarea mai redusă, ar putea duce la o creștere „accelerată” a prețurilor la autoturisme, crede directorul de marketing, vânzări și operațiuni din cadrul Dacia, Xavier Martinet.

Dacia mizează pe o creștere a clasei compacte în Europa. „Dacă acum un SUV compact poate fi cumpărat cu 25-30.000 de euro, după Euro 7 va putea fi cumpărat cu 30.000 – 40.000 de euro şi de aceea avem aşteptări mari de la Bigster din 2025.

Viitorul Duster va veni în 2024. Am mers spre clasa A cu Spring, iar mai departe vom veni cu două noi modele compacte, dar nu dăm mai multe detalii acum”, a spus Xavier Martinet în cadrul unei conferinţe internaţionale.

Acesta a mai spus și că Dacia nu va avea 5 stele la EuroNCAP, însă va oferi siguranță în caz de accident și nu vor fi „sistem pentru stele pe care oricum cei mai mulți șoferi la dezactivează când se urcă la volan”.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.