Atac la DNA: „Un nou abuz împotriva unui lider PSD! Câte mai tolerăm?”

Olguța Vasilescu FOTO: Gov.ro
Olguța Vasilescu FOTO: Gov.ro

Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, a fost plasat sub control judiciar de către magistrații Tribunalului Bacău.

„Sunt nevinovat și îmi voi dovedi nevinovăția, așa cum au făcut foarte mulți oameni politici care au fost acuzați pe nedrept”, a declarat președintele Consiliului Județean Neamț, după decizia instanței.

La scurt timp a apărut o declarație și de la Olguța Vasilescu, ministrul Muncii și lider PSD.

„Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, a fost pus in libertate de instanță. Era normal să se întâmple asta după ce la baza acelei mizerii de dosar pentru ceva ce s-ar fi petrecut acum 5 ani, nu exista nimic altceva decât denunțul unui arestat.

Cel indicat de denunțător că ar fi fost de față la discuție a declarat la DNA ca nu s-a discutat nimic din ceea ce reclamase denunțătorul.

Deci, nu exista nicio altă probă, iar procurorii DNA știau asta când au dispus reținerea. Un nou abuz al DNA împotriva unui lider PSD! Câte mai tolerăm?”, a scris Lia Olguța Vasilescu pe pagina personală de Facebook. 

Postarea Olguței Vasilescu pe Facebook
                  Postarea Olguței Vasilescu pe Facebook

Procurorii DNA l-au reținut și au făcut propunerea de arestare pentru Ionel Arsene, după ce l-au acuzat că ar fi intermediat o mită de 100.000 de euro. Anchetatorii îl acuză de fapte petrecute în urmă cu patru ani, când Arsene era deputat PSD și lider al filialei PSD Neamț.

„În cursul anului 2013, inculpatul Arsene Ionel, în calitate de deputat în Parlamentul României și președinte al organizației județene Neamț a unui partid politic, a primit de la o persoană (martor în cauză), suma de 100.000 euro pentru a-și folosi influența pe care a lăsat să se creadă că o are asupra unor persoane din conducerea Agenției Naționale de Integritate, în scopul de a se constata nerespectarea dispozițiilor legale privind conflictul de interese și regimul incompatibilităților în cazul unei persoane care, la acea vreme, avea funcție de conducere în administrația locală”, arată DNA, printr-un comunicat de presă.

Banii ar fi fost remiși de martor într-un restaurant din București și urmau să ajungă la persoanele respective prin intermediari.

 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.