Anvelopele vor avea un nou tip de etichetare în UE. Ce informații noi vor avea la dispoziție șoferii

FOTO: VenV/Pixabay.com
FOTO: VenV/Pixabay.com

Consiliul Uniunii Europene a adoptat un nou regulament în ceea ce privește etichetarea anvelopelor. Noile măsuri au fost luat pentru a face etichetele mai vizibile și pentru a oferi consumatorilor mai multe informații care să le permită să aleagă anvelope mai sigure, mai eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil și mai silențioase. Regulile trebuie să fie adoptate, în mod oficial, de Parlamentul European, potrivit unui comunicat de presă, citat de G4Media.ro.

Pe anvelope vor apărea informații care, de obicei sunt specificate pe site-urile de specialitate. Mai exact, vor fi informații legate de eficiența consumului de combustibil, siguranța și zgomotul extern.

Ministrul Mediului și Energiei din Croația (țara care deține președinția Consiliului, Tomislav Coric, a declarat că aceste reguli vor avea un impact și asupra reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră.

Vor fi adăugate pictograme suplimentare pentru zăpadă și gheață, iar designul etichetei va fi actualizat. De asemenea, vor fi cerințe și pentru envelope reșapate odată ce este disponibilă o metodă de testare adecvată pentru a măsura performanța acestora.

Vor fi adăugați parametri privind kilometrii parcurși și uzura odată ce sunt disponibile metode de testare adecvate.

Anvelopele, în principal datorită rezistenței la rulare, reprezintă 20-30% din consumul de combustibil al vehiculului. Prin urmare, reducerea rezistenței lor la rulare contribuie la scăderea emisiilor, asigurând, de asemenea, economii pentru consumatori, datorită consumului redus de combustibil, se mai arată în comunicat.

FOTO: VenV/Pixabay.com

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.