Anunțul ministrului Muncii. Cresc pensiile de la 1 ianuarie 2023

marius budăi
Foto: Pagina de Facebook Marius Budăi

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat joi seară la postul de televiziune Antena 3 că pensiile vor fi majorate de la 1 ianuarie 2023.

„Rata inflației pentru anul 2022 o să o cunoaștem abia la sfârșitul primului trimestru din 2023, de aia în Legea 263, legea pensiilor, se spune că se merge pe o rată a inflației din anul 2021 care era mult mai mică decât ce este acum. Nu vreau să intru în cifre, pentru că nu vom face acest lucru. Nu vom merge pe o majorare mai mică.

Vom încerca și facem extrem de multe simulări să vedem cum ne descurcăm și cum ne așezăm și cu siguranță va fi o majorare a pensiilor, aşa cum a spus Marcel Ciolacu, de la 1 ianuarie 2023”, a declarat Marius Budăi.

Marți seara, preşedintele PSD Marcel Ciolacu a declarat la același post de televiziune că pensiile românilor vor fi mărite cu rata inflaţiei.

„Pensiile vor fi mărite. Avem o lege, vor fi indexate cu rata inflației. Legea există, se va mări indicele de inflaţie. Primul lucru pe care trebuie să îl facem este să depăşim acest 1 septembrie şi să venim cu actul normativ în Guvern pe zona de energie şi din acel moment începem construcţia bugetară şi pe anul viitor şi vedem priorităţile care ne-au rămas pe anul acesta”, a spus el.

În iulie 2022 rata inflației a fost de 15%.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.