Anul acesta se deschide circulația pe 130 de km din Autostrada Moldovei. Anunț important: „Progresul fizic a depășit 90%”

autostrada moldovei A7
Foto: Captură YouTube / Răducu P Drum

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anunțat că până la sfârșitul anului se va putea circula pe mai mult de 130 de kilometri din cei 320 de km ai Autostrăzii A7, cunoscută și sub numele de Autostrada Moldovei.

Potrivit ministrului, evoluțiile de pe șantierele Autostrăzii A7 sunt „foarte bune”, în special între Buzău și Focșani, unde „progresul fizic a depășit 90%”.

„Anul acesta se va putea circula pe mai mult de 130 km din cei 320 ai acestei autostrăzi (finanțare prin PNRR). Atât pe cele două loturi (49,35 km) de la Ploiești la Pietroasele, cât și pe toate cele 4 loturi (82,44 km) de la Buzău la Focșani circulația va fi deschisă în octombrie și noiembrie. Sunt peste 130 de km care vor aduce noi oportunități de dezvoltare economică în Muntenia și Moldova”, a anunțat Grindeanu pe pagina sa de Facebook.

Într-o conferință de presă organizată la Focșani, ministrul Transporturilor a detaliat calendarul potrivit căruia vor fi dați în folosință cei 130 de kilometri din A7.

„Aceste 4 loturi, per total, între Buzău și Focșani, sunt la peste 90%. Discuțiile pe care le-am avut cu constructorul împreună cu primul-ministru ne duc la următorul calendar pe aceste 4 loturi dintre Buzău și Focșani, și anume undeva finalul lunii octombrie, peste o lună și un pic, în jurul lui 1 noiembrie, putem da în circulație Lotul 1 fără podul de la Buzău, Lotul 2 și Lotul 4. Lotul 3 cam într-o lună după, deci în jurul datei de 1 decembrie. Iar podul, care oricum ar face legătura spre acel lot care încă e în lucru (din tronsonul Ploiești-Buzău – n.r.), undeva pe finalul anului. Cert este că între Buzău și Focșani, undeva la începutul lunii decembrie, se va circula pe toate cele 4 loturi.

Pe celelalte două, de asemenea, care au termen de finalizare anul acesta, între Ploiești și Buzău, sunt tot în jur de 90% ambele, ceea ce ne duce ca și calendar în aceeași perioadă ca și acestea 4.

De aici în sus, spre Pașcani, suntem la peste 50% între Focșani și Bacău, și undeva în jur de 40% între Bacău și Pașcani, astfel încât la sfârșitul anului viitor să se poată circula de la București până la Pașcani pe autostradă și n-am niciun fel de emoții că acest lucru se va întâmpla și constructorul își va face treaba așa cum și-a făcut-o și până acum.”

Prezent la conferință, premierul Marcel Ciolacu a declarat că Autostrada Moldovei „e cea mai mare realizare după Revoluție”: „E un moment de mândrie pentru toți românii. Faptul că am reușit după 35 de ani să începem să terminăm porțiuni din Autostrada Moldovei.”

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.