Încălzirea globală nu se oprește. Anul 2016 a fost cel mai călduros din istorie

Datele adunate de NASA și Organizația Mondială de Meteorologie arată că anul 2016 a fost cel mai călduros din când se fac măsurători ale temperaturilor.

Anul 2016 este al treilea consecutiv în care se doboară recordul de temperaturi la nivel mondial.

Astfel, temperatura medie globală a fost în 2016 cu 0,83 de grade Celsius peste media pe termen lung de 14 grade Celsius, înregistrată în perioada 1961-1990, potrivit Organizației Mondiale de Meteorologie, care are sediul la Geneva.

Specialiștii spun că fenomenul meteorologic El Niño a jucat un rol în încălzirea Pământului în 2016, însă consideră că efectul de încălzire este datorat, în principal, emisiilor de dioxid de carbon, scrie Euronews.

Direcotul executiv al organizației Greenpeace, Jennifer Morgan, a cerut măsuri urgente:

”Nu a existat o astfel de creștere a temperaturilor în ultimii 115 mii de ani. Nevoia de acțiune este urgentă. Este momentul să facem ceva. Guvernele trebuie să ia măsuri și să îi asculte pe oamenii care vor un alt viitor”, a precizat ea.

În ciuda acestor avertismente, este greu de crezut că noul președinte al Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, va lua măsuri în acest sens.

Trump crede că încălzirea globală este o conspirație, spre deosebire de predecesorul său, Barack Obama, a cărui administrație a donat, în această săptămână, 500 de milioane de dolari Organizației Națiunilor Unite pentru combaterea fenomenului.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.