Antreprenorul Șîeu pune gratuit la dispoziția autorităților un hotel de 4 stele

ștefan mandachi
Foto: Pagina de Facebook Ștefan Mandachi

Ștefan Mandachi, antreprenorul din Suceava care a inițiat mișcarea „România vrea autostrăzi – Șîeu”, construind primul metru de autostradă din Moldova, a anunțat că pune la dispoziția personalului medical, a polițiștilor, a jandarmilor și a militarilor Hotelul său de 4 stele Mandachi, în contextul crizei generate de coronavirus, fără să accepte subvenția pentru carantină oferită de stat.

Antreprenorul a explicat, într-o postare pe Facebook, că nu va încasa nimic pentru serviciile oferite.

El a mai spus că hotelul său va fi pus la dispoziție pentru:

– medici/ asistenți medicali/ voluntari în spitale, care au interacționat cu bolnavi/suspecți de coronavirus de la Spitalul Județean și de la oricare alte spitale orășenești sau sătești din zonă, și care nu vor să mai stea acasă de teamă că și-ar putea infecta familiile. „Cartelele camerelor se iau de la Spital. Sunați la numărul de la recepție hotel și vă redirecționează recepționera”, a explicat Mandachi.

– polițiști, jandarmi și alte cadre militare care interacționează cu cetățeni contaminați cu coronavirus care nu respectă legea (fug din spitale, nu respectă regimul de carantină). „Nu putem să chemăm personalul nostru, ca să nu se infecteze, dar cadrele medicale sau militare vor intra pe proprie răspundere în hotel și vor primi cartelele pe care noi le predăm la spital și poliție. Noi asigurăm doar paza”, a mai spus antreprenorul.

Ștefan Mandachi a menționat și că restaurantul său unde are dreptul să facă mâncare pentru livrări la domiciliu va oferi câte o masă gratuită pentru persoanele ce vor sta în hotel.

Mandachi a mai anunțat că oferă gratuit toate saloanele de evenimente corporate (sau săli de nunți) de la Magnificus Plaza de 1500 de metri pătrați tuturor antreprenorilor care vor să confecționeze măști de protecție sau cusături/textile pe care să le livreze gratuit spitalelor.

„Practic se pot pune mai multe sute de mașini de cusut în incinta acestor spații”, apreciază Mandachi.

El a făcut un apel și către toate mall-urile din România să se închidă de urgență și să ofere spații pentru persoanele care au nevoie de adăpost, igienizare sau depozitare.