Antreprenorul Șîeu: „Îi angajez eu ca brutari în orice restaurant de-al meu”

ștefan mandachi sri lanka
Foto: Pagina de Facebook Ștefan Mandachi / Captură video Radio Europa Liberă

Ștefan Mandachi, antreprenorul din Suceava care a inițiat mișcarea „România vrea autostrăzi – Șîeu”, construind primul metru de autostradă din Moldova, a anunțat că vrea să îi angajeze pe cei 2 bărbați din Sri Lanka în lanțul său de restaurante.

„Îi angajez eu ca brutari în orice restaurant de-al meu, cu riscul să pierd clienții sau să provoc răscoale. Ei să pună degetul pe hartă, avem locații în toată țara, îi pun șef de producție la panificație și postez poze cu mine și cu ei în locație. Cine poate să-mi dea detalii cum pot ajunge la ei, să-mi scrie urgent în privat. Sunt foarte hotărât!”, a scris Mandachi pe rețeaua de socializare Facebook.

„Eu dacă eram în locul patronului de la Ditrău nu aș fi renunțat la cei doi străini pentru nimic în lume. A fost laș, deși cine știe ce nebuni l-au presat… Știa cu ce probleme ne confruntăm noi antreprenorii, dar a tăcut. Eu preferam să închid restaurantul, să vând afacerea, să fac revoluție, dar n-aș fi renunțat la cei doi brutari. Nu pentru că sunt eu bun la inimă, ci ca o formă de protest împotriva Statului care a alungat toți românii peste granițe. I-a hăituit și pe angajați și pe patroni, până a rămas țărișoara golită”, a mai scris el.

Mandachi s-a arătat totodată uimit că de reacția localnicilor din Ditrău, care i-au alungat pe cei 2 străini: „Cât despre cei 300 de inși care țipă înverșunați… mă șochează, Doamne ferește, Doamne păzește, nu mi-am imaginat că mai pot vedea astfel de scene în 2020! Sper să pot să mă abțin, deși nu cred…P.S. O să deschid cât de curând o franciză în Sfântu Gheorghe. Vor fi străini acolo, s-a priceput? Deși nu erau planificați! Asta ca să știe nebunii cu gândire feudală și să ne evite. Am voie să respect legea în țara mea, nu?”.

Sâmbătă, 1 februarie, după ce la Căminul Cultural din Ditrău a avut loc o adunare populară la care au participat primarul comunei și 300 de săteni, patronii brutăriei au anunțat că își cer scuze dacă au cauzat vreo neplăcere și că îi retrag din producție pe cei 2 brutari din Sri Lanka, urmând să îi angajeze pe alte posturi.

Patronul îi mută din producție pe brutarii din Sri Lanka și le cere scuze sătenilor

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.