Antrenorul Simonei Halep, despre pașaportul biologic al sportivei: Am rugat mai mulți experți să-l verifice

Simona Halep, suspendată pentru dopaj din octombrie, pentru că ar fi consumat roxadustat, o substanță interzisă, a primit o nouă acuzație. ITIA, Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis, a anunțat că a descoperit „nereguli” în pașaportul biologic al româncei, ceea ce ar arăta consumul unei alte substanțe interzise.

Însă antrenorul ei, Patrick Mouratoglou, spune că a consultat mai mulți specialiști pentru a verifica pașaportul biologic.

”Pașaportul ei biologic este complet normal. Toți experții pe care i-am rugat să-l verifice mi-au confirmat asta. Atitudinea ITF este o nebunie”, a scris Patrick Mouratoglou, pe Twitter.

Miercuri, Simona Halep a avut o nouă reacție dură, după aflarea veștii că procesul său a fost iar amânat.

„Încă o dată, în seara aceasta, sunt devastată. ITIA încă o dată, pentru a treia oară mi-a amânat audierea cu o lună! Aștept să fiu judecată din octombrie anul trecut. În decembrie, am fost în sfârșit capabilă, mulțumită experților, să demonstrez că multe dintre suplimentele pe care le-am folosit au fost contaminate, care au dus la rezultatul pozitiv.

Am cerut, așa cum impun regulile anti-doping, pentru o audiere rapidă: acesta este dreptul meu, e scris în legi! Din păcate, ITIA mi-a amânat audierea de trei ori, refuzându-mi dreptul de a fi judecată de către un Tribunal Independent și fără a mă lăsa să particip la vreun turneu timp de opt luni.

Acum știu că am ratat Australian Open și urmează Roland Garros și Wimbledon. Fără să menționez că mi-am pierdut toate punctele și locul în clasament. Nu doar că îmi omoară reputația, însă fac asta și cu mine ca jucătoare profesionistă și nici măcar nu vorbesc despre consecințele pe care le are asupra sănătății mele mintale.

Nerespectarea regulilor ITIA în ceea ce privește audierea rapidă pe care am dreptul să o am, e lipsită de respect față de mine încât nu mai am cuvinte… ‘Amânarea justiției este refuzul ei’. Simona”, a scris Simona Halep.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.