Anthony Bourdain a fost găsit mort. Se pare că este vorba de o sinucidere

Anthony Bourdain avea 61 de ani. Foto: WIkimedia Commons

Anthony Bourdain (61 de ani), chef, autor și realizator de emisiuni TV cu temă gastronomică, a fost găsit mort în camera sa de hotel din Strasbourg, în Franța. Poliția tratează cazul ca pe o sinucidere.

Bourdain fusese trimis de CNN în Franța pentru a lucra la noul său serial, Pats Unknown.

”Cu extraordinară tristețe confirmăm moartea prietenului și colegului nostru Anthony Bourdain”, a anunțat postul tv american CNN într-un comunicat.

Bourdain era un autor foarte popular, scriind cărți atât despre bucătărie, cât și ficțiune și non-ficțiune.

Prietenul său apropiat și maestru bucătar Eric Ripert a descoperit trupul neînsufleţit al lui Bourdain vineri dimineaţă, în camera sa de hotel.

Anthony Bourdain s-ar fi sinucis

”Dragostea sa pentru aventuri, pentru noi prieteni, mâncăruri și băuturi alese și poveștile pe care le-a strâns din întreaga lume nu încetau să ne uimească. Ne lipsește foarte mult. Gândurile și rugăciunile noastre merg către fiica sa și către familie în acest moment incredibil de dificil”, a mai precizat CNN.

Anthony Bourdain a devenit celebru în 2000, cu ajutorul cărții sale ”Kitchen Confidential: Adventures in the Culinary Underbelly”, care povestea din secretele elitei gastronomice mondiale.

Bourdain și-a început apoi cariera în televiziune, câștigând două Premii Emmy pentru emisiunea ”No Reservations” de pe Travel Channel. Din 2013 lucra pentru CNN, iar emisiunea Parts Unknown era la cel de-al 11-lea sezon.

Bourdain a absolvit, în 1978, Culinary Institute of America şi a lucrat în multe restaurante celebre.

A fost căsătorit de două ori și lasă în urmă o fiică, Ariane, născută în 2007.