Anisie: Puțin probabil să începem școala normal. Care sunt cele 3 scenarii

monica anisie
Monica Anisie. Foto: Facebook

Monica Anisie, ministrul Educației, a declarat luni, 13 iulie, că nu crede că elevii vor reîncepe școala „normal”, deoarece răspândirea coronavirusului nu dă semne să încetinească la noi în țară.

Potrivit lui Anisie, cele 3 scenarii posibile sunt următoarele:

– începerea școlii „normal”
– începerea școlii complet online
– începerea școlii într-un sistem mixt

„Am analizat, împreună cu colegii din Inspectorat, modalitățile în care am putea redeschide unitățile de învățământ începând cu anul școlar 2020 – 2021. Toate scenariile pe care Ministerul Educației le are în vedere, toate țin cont de recomandările Ministerului Sănătății. Cel mai bun scenariu, dacă Ministerul Sănătății va face această recomandare, va fi acela în care unii dintre elevi vor fi la școală, iar alții vor urmări cursurile în sistem online, urmând să facă rocada în funcție de situația epidemiologică”, a explicat Anisie ce ar presupune acest sistem mixt.

„Dacă nu va fi nicio problemă, ceea ce nu cred, pentru că uitați ce se întâmplă la acest moment, unul dintre scenarii era să începem normal, dacă era o situație normală, ceea ce, repet, nu este cazul. Sau, dacă va fi din ce în ce mai rău, continuăm cu învățarea online”, a completat ea.

Ministrul Educației a mai spus că în perioada următoare profesorii vor urma cursuri de formare pentru a învăța cum să predea online: „Este adevărat că am avut o perioadă în care a trebuit să ne adaptăm la o situație cu care nimeni nu s-a mai confruntat până acum. Așa și noi profesorii ne vom adapta, vom realiza cursuri de formare în această perioadă pentru profesori, tocmai pentru a îmbunătăți ceea ce s-a făcut până acum”.

La începutul lunii mai, Guvernul a adoptat o hotărâre prin care a alocat Ministerului Educației suma de 150 de milioane de lei pentru cumpărarea de tablete pentru elevii din mediile defavorizate. Potrivit lui Anisie, în acest moment, în jur de 250.000 de elevi din România au nevoie de dispozitive electronice pentru a putea beneficia de cursurile școlii online.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.