Animalul tău de companie e apatic? Iată cum poți afla ce este în neregulă cu el

Când un animal odinioară jucăuș și plin de viață devine deodată plictisit, morocănos și chiar agresiv, atunci orice îngrijorare a proprietarului este pe deplin motivată.

Pentru situațiile în care câinele sau pisica familiei se simte rău, trebuie să știți că există și pentru ei linii de urgență gata să îi ajute.

Un prim pas este contactarea unei astfel de clinici cu servicii complete, iar apoi o investigație serioasă a animalului, realizată cu ajutorul unui echipament radiologic digital care va indica rapid ce este în neregulă cu ”prietenul” nostru.

În urma unui examen radiologic complet, doctorul veterinar va putea pune un diagnostic precis, iar apoi se poate trece la tratament.

Ce poți descoperi în urma radiologiei

Trebuie menționat că această radiologie veterinară este non invazivă, astfel încât animalul nu va simți nici dureri și nici nu va avea parte de efecte adverse.

Radiografia veterinară este utilizată în special pentru evaluarea dimensiunii și formei unor organe, depistarea unor luxații ori fracturi, descoperirea de corpuri străine în corpul animalului, identificarea acumulărilor de fluide, descoperirea herniilor diafragmatice și a displaziilor de șold.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.