Angela Merkel: al 3-lea acces de tremurat în mai puțin de o lună

angela merkel
Foto: Captură YouTube

Cancelarul german Angela Merkel a fost văzută tremurând în public pentru a treia oară în mai puțin de o lună, relatează BBC.

Ultimul incident s-a petrecut miercuri, 10 iulie, în timpul unei ceremonii oficiale din Berlin, la care Angela Merkel participa alături de premierul Finlandei, Antti Rinne.

Accesul de tremurat a durat mai bine de un minut, mai notează BBC. În imaginile filmate de posturile de televiziune se vede cum Angela Merkel și-a strâns mâinile, încercând să controleze tremuratul.

După incident, cancelarul german a declarat că se simte „foarte bine” și că „nu este niciun motiv de îngrijorare”.

Un purtător de cuvânt al guvernului a declarat că întâlnirea cu premierul finlandez va decurge conform planului.

În vârstă de 64 de ani, Angela Merkel a fost văzută tremurând și în urmă cu două săptămâni, pe 27 iunie, tot la Berlin, în timpul unui eveniment în care era prezentat noul ministrul al Justiției.

Imaginile surprinse de camerele video la acea dată o arată pe Angela Merkel ținându-și strâns mâinile în timp ce corpul ei tremura. După aproximativ două minute, ea a părut mai stabilă și a dat mâna cu noul ministru al Justiției. I s-a oferit un pahar cu apă, pe care însă l-a refuzat.

Anterior, pe 18 iunie, ea a avut un acces de tremurat tot în timpul unei ceremonii oficiale, în timp ce stătea lângă președintele Ucrainei Volodîmîr Zelenski. Ceremonia din 18 iunie avea loc afară și era foarte cald. Angela Merkel a pus incidentul pe seama deshidratării și a declarat că s-a simțit mai bine după ce a băut 3 pahare de apă.

Până acum, cabinetul Angelei Merkel a negat că aceasta ar avea probleme de sănătate.

Nu este primul an în care Angela Merkel are astfel de accese de tremurat. În 2017, în timpul unei vizite în Mexic, realizată tot pe o vreme caniculară, ea a fost surprinsă tremurând. La acea dată i s-au făcut investigații medicale complexe și nu a fost descoperită nicio problemă, conform rapoartelor oficiale. Nu a existat niciun indiciu, de pildă, că ar avea boala Parkinson, al cărei simptom cel mai evident este tremuratul involuntar.

Angela Merkel se află acum la cel de-al 4-lea mandat de cancelar al Germaniei (pe primul l-a început în anul 2005). Ea a declarat că va ieși din politică în 2021, când i se termină actualul mandat.

În cazul în care Merkel ar fi declarată inaptă pentru a-și îndeplini funcția, cel care ar înlocui-o ar fi vicecancelarul Olaf Scholz, actualul ministrul de Finanțe.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.